Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Papoutsakia", un preparat care conţine vinete, legume, susan, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ingrediente pentru rețeta Papoutsakia
Mod de preparare pentru rețeta Papoutsakia
Două vinete se coc, se curăță și se transformă în salată de vinete, frecate cu ulei de măsline și asezonate cu 1 cățel de usturoi,, sare și puțină zeamă de lămâie.
O vânătă se taie pe jumătate, longitudinal și se scobește miezul din ambele jumătăți, lăsând margini de aproximativ 5 mm. Miezul scobit se taie în cuburi mici și se trage la tigaie în ulei de măsline cu un cățel de usturoi.
Susanul se trage ușor la tigaie, apoi se transformă în pastă tahini, măcinându-l foarte fin în robot. Se freacă, apoi cu ulei de măsline și se asezonează cu sare. Se mai păstrează și semințe de susan simple, pentru decor.
Se amestecă salata de vinete cu pasta tahini și cuburile de vinete trase la tigaie și cu această compoziție se umplu coșulețete de vinete, care au fost rumenite, în prealabil, la cuptor, pentru 10 minute.
Se servește preparatul Papoutsakia cu roșii cherry, crutoane din baghetele prăjite și tartinate cu usturoi și ulei de măasline. Se decorează cu frunze de mentă și semințe de susan.
Poftă bună!