Vladuț, bucătarul de la Neatza, gătește rețeta Pui ca la Paris. Bucătarul oferă sfaturi pentru prepararea rețetei, dar și pentru alegerea unui pui crescut în mod natural.
Ingrediente pentru rețeta Pui ca la Paris
Mod de preparare pentru rețeta Pui ca la Paris
Untul dse freacă cu tarhon, sare, piper, coajă rasă de lămâie, zeamă de lămâie și 3-4 căței de usturoi pisați. Cu acest amestec se unge puil bine pe sub piele, mai cu seamă la piept.
Într-o tavă unsă cu ulei se așază un strat de ceapă roșie tocată julien și rondele de usturoi. Peste aceastea se așază puiul, se acoperă cu hârtie de copt și folie de aluminiu și se dă la cuptor, la 175 de grade, până se pătrunde. Se mai lasă 30 de minute și descoperit, pentru a se rumeni frumos.
Pentru garnitură, se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, la fel și năutul, apoi se scurg și se amestecă.
Se pregătește și o salată din baby spanac, salata creață și hribi, iar sosul rămas în tavă după prepararea puiului, se pasează și se trece prin sită, realizând un dressing delicios cu care se stropesc toate preparatele.
Poftă bună!