Cheesecake-ul este un desert cremos, cu multă brânză, iar dacă mai adăugăm și ceva fructe, deliciul va fi maxim și aspectul spectaculos.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Cheesecake cu afine:
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de cheesecake cu afine
Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm câte un praf de sare peste ele. Alb mixate cu 100 gr zahăr, până se formează o bezea.
Gălbenușurile le amestecăm cu 100 gr de zahăr, până se spumează ușor. Adăugăm brânza bine scursă, smântâna, untul topit și răcit, coaja de lămâie răzuită fin, zeama de lămâie și esența, făina și afinele și omogenizăm bine compoziția.
La final, încorporăm albușurile bătute, încet, cu mișcări circulare și folosind o spatulă.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină, o formă de tort cu diametrul de 26 de cm și întindem compoziția pentru cheesecake cu afine în ea.
Coacem deliciosul cheesecake pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.
Înainte de a-l porționa, îl lăsăm să se răcească bine în forma de copt, pentru a nu se deforma.
Să vă fie de folos!