Vlăduț, bucatarul de la Neatza, gătește rețeta "Cotletul grădinarului", un preparat delicios, cu legume, carne și iaurt.
Ingrediente pentru rețeta Cotletul grădinarului
Mod de preparare pentru rețeta Cotletul grădinarului
Cotletul de porc se porționează și se așază într-o tavă unsă cu ulei. Se condimentează cu sare, piper și chimen măcinat și se stropește cu bere, apoi se prepară la cuptor, la 160 de grade, până se rumenește bine. Se mai stropește cu bere pe parcurs, când se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă.
Vinetele, dovleceii și roșiile se spală bine, se feliază pe rotund, se presară cu sare și se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Apoi se scot, se lasă să se tempereze și se așază în straturi alternative, adăugând și rondele de mozzarella, de dimensiunea celor de legume.
Din iaurt cu usturoi pisat și frecat cu puțin ulei, se face un sos în care se adaugă și frunze de mentă. Cu acest sos se servesc preparatele din rețeta Cotletul grădinarului.
Poftă bună!