Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține vinete, lămâie, usturoi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Vinete fermecate".
Ingrediente pentru Rețeta Vinete fermecate
Rețeta Vinete fermecate - Preparare
Vinetele se coc, se curăță și se lasă la scurs.
Între timp, se fierbe bobul în trei ape, ca și fasolea, fără a adăuga sare sau alte condimente. O parte din bob se sfărâmă cu furculița, iar cealaltă parte se lasă întreagă, pentru un aspect plăcut.
Vinetele scurse se toacă ca pentru salată, apoi se amestecă cu usturoiul pisat și frecat cu ulei de măsline, precum și cu pasta tahini. Se asezonează, după gust, cu sare și zeamă de lămâie, apoi se amestecă cu bobul pisat cu furculița, dar și cu bobul întreg.
Pentru un plus de gust, se adaugă în timpul servirii măsline verzi, murate cu ardei iute.
Spor și poftă bună!