Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta ”Pui și ratatouille”, cu multe legume delicioase și carne de pui.
Ingrediente pentru rețeta Pui și ratatouille
Mod de preparare pentru rețeta Pui și ratatouille
Aripioarele de pui se trec prin făină, apoi prin ouă amestecate cu sare și piper, iar la final se tăvălesc prin pesmet cu susan și se prăjesc în baie de ulei până se rumenesc.
Pentru ratatouille, se taie legumele în cuburi și se targ la tigaie, în unt cu ulei de măsline, pe categorii de culori, pentru a nu-și împrumuta gustul unele de la altele. Ar fi indicat să se prepare fiecare, separat, dar se pot grupa în fucție de cât de apropiate sunt ca tipuri de legume.
Din foietaj se coace un coșuleț, aranjat pe marginile unei tăvi de cuptor, iar în acest coșulet se va servi preparatul ”Pui și ratatouille”.
Spor și poftă bună!