Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă de primăvară: "Tagliatelle cu spanac", foarte gustoasă și cu un aspect deosebit.
Ingrediente pentru rețeta Tagliatelle cu spanac
Mod de preparare pentru rețeta Tagliatelle cu spanac
Spanacul se împarte în două și se va prepara în două feluri.O parte se va opări în apă clocotită cu sare și bicarbonat, lăsând spanacul întreg cu lujeri și puțină rădăcină.
Jumătate din spanac se trage la tigaie în unt, se adaugă smântână și se transformă în piure peste care se adaugă și șvaițer ras.
Tagliatelele se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se amestecă cu piureul de spanac și șvaițer.
Se așază tagliatelele frumos pe platou, iar deasupra lor se formează un guleraș din spanacul opărit. Spanacul se va stropi cu un dressing preparat și usturoi pisat și amestecat cu ulei de măsline și oțet.
Un preparat de primăvară plin de culoare și savoare!