Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta ”Cod pane cu sos tartar”, un preparat tare gustos și hrănitor!
Ingrediente pentru rețeta Cod pane cu sos tartar
Mod de preparare pentru rețeta Cod pane cu sos tartar
Se prepară un fel de sos bechamel, adică se amestecă ouăle cu laptele, se adaugă jumătate din cantitatea de făină amestecată cu boia de ardei și chimen măcinat, sare, piper, praful de copt și se omogenizează compoziția. Fileul de cod se taie în bastonașe care se asezonează cu sare și piper și se tăvălesc mai întâi prin restul de făină amestecată cu boia și chimen, apoi prin compoziția de ouă și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe prosoape absorbante.
Pentru sos tartar, se prepară o maioneză din gălbenușurile fierte, cu muștar și ulei, cu sare și zeamă de lămâie. Se adaugă caperele tocate mărunt, castraveții, de asemeni tocați mărunt și scurși, ceapa verde tocată mărunt și pătrunjelul verde, tocat tot mărunt și se potrivește gustul cu cojă rasă și zeamă de lămâie. Se servește deliciosul cod pane cu sos tartar și pâine prăjită.
Poftă bună!