Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în această ediție rețeta "Happy burger", un burger mai special cu unt de arahide și un sos ineteresant și delicios.
Iată ce ingrediente folosim pentru rețeta Happy burger:
Cum pregătim rețeta Happy Burger!
Carnea tocată o asezonăm cu sare, formăm chiftelele aplatizate și le preparăm pe grill, sau pe teflon. Când întoarcem carnea pe partea cealaltă, ungem partea rumenită cu puțin unt de arahide și așezăm o felie de cașcaval peste ea, să se gratineze frumos.
Coacem ardeii și guliile, apoi le decojim și le tocăm mărunt. Le amestecăm cu maioneza și muștarul, realizând un sos delicios, pe care îl asezonăm după gust, mai dulce sau mai picant.
Rumenim jumătatea de chiflă de la baza burgerului și o tartinăm cu unt de arahide, apoi așezăm o felie din celălalt cașcaval și o gratinăm. O umplem, apoi cu sos de ardei și gulii, așezăm chifteaua gratinată și capacul chiflei.
Putem să preparăm și niște cartofi la cuptor cu condimente, pe care îi servim împtreună cu bturgerii.
Poftă bună!