Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit azi o delicioasă rețetă: Rață cu glazură de cafea și garnitură de fructe caramelizate.
Ingrediente pentru rețeta Rață cu glazură de cafea
Mod de preparare pentru rețeta Rață cu glazură de cafea
Rața se taie pe spate și se aplatizează, apoi se unge cu puțin unt, se condimentează cu sare și piper și se așază în tavă pe un pat din felii de la jumătate din fructe. Se dă la cuptor pentru 1 oră și 30 de minute, la 180 de grade.
Între timp, se prepară caramelul cu cafea. Se caramelizează zahărul, se adaugă 75-80 g unt, apoi se toarnă, treptat, smântâna amestecată cu cafeaua expresso. Se amestecă intens până se obține un sos caramel omogen.
Rața se scoate de la cuptor după expirarea timpului și se unge cu sosul caramel. Se mai lasă la cuptor 10-20 de minute, până se rumenește frumos.
Restul de fructe se feliază și se trag la tigaie în puțin unt, presărate cu zahăr. Se adaugă peste ele biscuiții măcinați și arahidele, de asemeni, măcinate.
Se servește delicioasa rață cu glazură de cafea, alături de fructele caramelizate și presărate cu crumble de biscuiți și arahide.
Să vă fie de folos!
Din aceeași categorie, puteți încerca și rețeta Rață cu parfum de toamnă.