Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne învață în această ediție cum să prearăm rețeta de zacuscă tradițională, sau zacuscă clasică, veche, pe care a denumit-o "Zacuscă 1, 2, 3", deoarece conține 3 ingrediente principale.
Ingrediente pentru rețeta de zacuscă tradițională
Mod de preparare pentru rețeta de zacuscă tradițională
Vinetele și ardeii se coc, se curăță, se scurg, apoi se cântăresc.
Ceapa se curăță, se toacă grosier și se distuie în 200 ml ulei de floarea soarelui.
Separat, roșiile se curăță se toacă și se fierb cu 50 ml ulei, până scad la jumătate, rezultând 1 kg suc de roșii.
Peste ceapă se adaugă ardeii tocați grosier, vinetele, de asemeni, tocate și sucul de roșii. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe zacusca tradițională timp de o oră.
Apoi, se pune zacusca în borcane, se închid capacele și se fierb pe baie de apă pentru 10-15 minute, după care se lasă în apa fierbinte până se răcesc definitiv. Se etichetează și se trec în cămară.
Pentru mai multe rețete de zacuscă, click AICI!