Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Neatza cu Răzvan și Dani. Cătălin Oprișan ne povestește cu mult umor despre ,,Bătălia Țuicii" de la Caransebeș

Simpaticul Cătălin Oprișan ne povestește cu mult haz și umor un moment istoric petrecut la Caransebeș. Se vorbește despre luptă, onoare și ceva țuică! 

Simpaticul Cătălin Oprișan ne povestește cu mult haz și umor un moment istoric petrecut la Caransebeș, mai exact despre ,,Bătălia Țuicii". Pentru că este foarte frig afară, vă recomandăm să vă încălziți cu o porție zdravănă de râs!

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a explicat la rubrica Smiley News, de la Neatza, cum a decurs "Bătălia de la Caransebeș" de la 21 septembrie 1788.

El ne povestește cum pe 21 septembrie 1788, la Caransebeș, în timpul Războiului Austro-Ungar, o șatră de țigani vinde austriecilor țuică. Beți, ostașii confundă inamicii și se apucă să se lupte între ei. Se omoară o noapte întreagă, până își dau seama ce și cum. Unii vorbesc despre 10.000 de morți, zece la sută din efective, dar izvoarele precizează 1.200 de victime. Bătălia de la Caransebeș este inclusă în topul celor mai mari catastrofe militare din istorie

Video