Antena Căutare

Antonia Maria Bobescu, Campioană Europeană la Aritmetică Mentală, l-a impresionat pe Dani Oțil, la Super Neatza

Antonia Maria Bobescu are 8 ani și este campioană europeană la Aritmetică Mentală. Micuța a fost prezentă la Super Neatza, unde l-a impresionat pe Dani Oțil cu rapiditatea sa de a face calcule.

Galerie
Antonia Maria Bobescu este campioană europeană la Aritmetică Mentală la frageda vârstă de 8 ani | Antena 1

Antonia Maria Bobescu a câștigat premiul întâi la categoria JUMP, la Olimpiada Europeană de Soroban. Micuța de 8 ani și-a spus povestea inspirațională la Super Neatza, unde a primit felicitări din partea lui Dani Oțil, dar și un test rapid de matematică.

Fetița i-a surprins cu inteligența sa pe cei din platoul de la Super Neatza, dar și pe telespectatorii matinalului.

Citește și: De ce a lipsit Ramona Olaru de la Super Neatza. Diana Munteanu a fost cea care a prezentat rubrica meteo

Antonia Maria Bobescu a venit la Super Neatza alături de profesoara sa și a făcut calcule matematice extrem de rapide, utilizând un soroban. Sorobanul este un instrument japonez utilizat pentru efectuarea calculelor rapide.

Antonia Maria Bobescu l-a impresiona tpe Dani Oțil cu povestea ei inspirațională: „Avem nevoie de oameni ca ea”

„Într-o lume în care copiii sunt pasionați de tabletă și jocuri, am descoperit și altfel de povești, că tot vine 1 iunie. Vă prezentăm o fetiță interesantă care la 8 ani și un pic este campioană europeană la aritmetică mentală. Dar vorbim și despre un instrument pe care îl consideram un instrument de tortură când eram copii. Îi zice soroban”, a spus Dani Oțil la Super Neatza.

Citește și: Amalia Lică, patru medalii de AUR la Campionatul European de Gimnastică Ritmică. Românca face senzație la doar 15 ani

Antonia a fost emotivă la Super Neatza, dar având în vedere că i-a întrecut pe alți copii europeni la calculele rapide, emoțiile i-au trecut foarte repede. Întrebată cine a chinuit-o acasă să învețe matematică, Antonia a răspuns imediat: „Mama”.

Dani Oțil, Florin Ristei, Cuza și Radu Bucălae i-au testat Antoniei rapiditatea de a calcula și au rămas muți de uimire:

Citește și: David Popovici a stabilit un nou record la Reuniunea Mare Nostrum. Sportivul, medaliat cu aur la 200 m liber

„Mă duc la tablă! Băieți, vă gândiți la numere de 2 cifre, mă simt ca magicianul Robert Tudor! Eu le scriu pe tablă!”, a spus Dani Oțil.

Antonia a terminat calculele înainte ca Dani Oțil să calculeze pe telefon. Florin Ristei a mers lângă Antonia să vadă cum calculează, dar nu i-a aflat secretul, pentru că micuța „a mișcat doar 3 bile” din soroban, așa cum a remarcat artistul.

„Dacă ar ști asta magicianul Robert Tudor... ar rupe”, a exclamat Dani Oțil vizibil impresionat de capacitățile Antoniei.

„Trebuie să fii antrenat. E recomandat să faci cel puțin 10 minute antrenament pe zi”, a spus profesoara Antoniei.

Întrebată ce joc îi place să joace, Antonia a vorbit despre șah, iar profesoara a precizat că Antonia are și numeroase premii la competițiile de șah.

„Știu să-l bat pe buncu și pe mama și pe tat și pe soră-mea la șah”, a spus Antonia.

Dani Oțil i-a spus Antoniei că l-a cunoscut pe tatăl ei într-o spălătorie auto.

„Avem nevoie de oameni ca Antonia!”, a precizat prezentatorul de la Super Neatza cu Răzvan și Dani.

Citește și: Mădălina Stanca este noua Campioană Europeană la Culturism și Fitness. Românca din Timișoara are doar 20 de ani | FOTO

De ce a lipsit Ramona Olaru de la Super Neatza. Diana Munteanu a fost cea care a prezentat rubrica meteo... Cum se înțeleg Elena Gheorghe și Barbara Isasi, actuala solistă Mandinga. Adevărul despre relația dintre cele două artis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana Vineri, 18.10.2024, 18:58
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x