Neatza cu Razvan si Dani

LUNI-VINERI | ora 08.00

Benone Sinulescu și-a scris povestea vieții: „După întâlnirea cu Sadoveanu, Maria Tănase mi-a zis că o să fac carieră!”

 

Neatza cu Răzvan și Dani. După o viață de poveste, maestrul Benone Sinulescu a strâns cele mai frumoase amintiri ale sale în volumul „O viață pe versantul melosului folcloric”. Invitat în platoul „Neatza cu Răzvan și Dani”, artistul a vorbit despre relația specială pe care a avut-o cu Mihail Sadoveanu, Maria Lătărețu și Maria Tănase. 

„Am o amintire superbă cu Mihail Sadoveanu. Mă duceam la Radio să înregistrez un cântec. Mergând către studio, aud un glas gutural, dar cunoscut. Când întorc capul, am înlemnit: Mihail Sadoveanu! Vine la mine, mă bate pe umăr și-mi zice: `Cântă-mi și mie, măcar două strofe din cântecul ăla care-mi place mie foarte mult`”, a povestit maestrul Benone Sinulescu.

În volumul pe care artistul l-a lansat, „O viață pe versantul melosului folcloric”, un capitol este dedicat Mariei Lătărețu. „Era un om cald, un om foarte bun. Nu avea studii, dar avea har de la Dumnezeu.” 

Benone Sinulescu, care va împlini 82 de ani pe 24 mai, este singurul artist român în viață căruia îi este dedicat un festival de folclor. Festivalul Național „Benone Sinulescu” a avut prima ediție în 2017 și este organizat anual și în Italia, la Roma. 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe