Antena Căutare

Benone Sinulescu și-a scris povestea vieții: „După întâlnirea cu Sadoveanu, Maria Tănase mi-a zis că o să fac carieră!”

Neatza cu Răzvan și Dani. După o viață de poveste, maestrul Benone Sinulescu a strâns cele mai frumoase amintiri ale sale în volumul „O viață pe versantul melosului folcloric”. Invitat în platoul „Neatza cu Răzvan și Dani”, artistul a vorbit despre relația specială pe care a avut-o cu Mihail Sadoveanu, Maria Lătărețu și Maria Tănase. 

Neatza cu Răzvan și Dani. După o viață de poveste, maestrul Benone Sinulescu a strâns cele mai frumoase amintiri ale sale în volumul „O viață pe versantul melosului folcloric”. Invitat în platoul „Neatza cu Răzvan și Dani”, artistul a vorbit despre relația specială pe care a avut-o cu Mihail Sadoveanu, Maria Lătărețu și Maria Tănase.

„Am o amintire superbă cu Mihail Sadoveanu. Mă duceam la Radio să înregistrez un cântec. Mergând către studio, aud un glas gutural, dar cunoscut. Când întorc capul, am înlemnit: Mihail Sadoveanu! Vine la mine, mă bate pe umăr și-mi zice: `Cântă-mi și mie, măcar două strofe din cântecul ăla care-mi place mie foarte mult`”, a povestit maestrul Benone Sinulescu.

În volumul pe care artistul l-a lansat, „O viață pe versantul melosului folcloric”, un capitol este dedicat Mariei Lătărețu. „Era un om cald, un om foarte bun. Nu avea studii, dar avea har de la Dumnezeu.”

Benone Sinulescu, care va împlini 82 de ani pe 24 mai, este singurul artist român în viață căruia îi este dedicat un festival de folclor. Festivalul Național „Benone Sinulescu” a avut prima ediție în 2017 și este organizat anual și în Italia, la Roma.

I-a dat lumea peste cap! Dani Oțil: „Dacă sar să te sărut, se întâmplă ceva?”... Monitorizarea corectă a sarcinii este vitală pentru sănătatea bebelușului și a viitoarei mămici. Ce analize sunt deconta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x