Rețeta Caponata preparată de chef Nicolai Tand în ediția din 21 iulie 2022, de la Super Neatza este o rețetă din bucătăria italiană, mai precis din bucătăria siciliană. Se prepară din multe legume trase la tigaie în ulei de măsline, separat, apoi amestecate cu un un sos dulce-acrișor.
Se servește ca aperitiv, sau ca garnitură pentru rețetele de paste. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi acest preparat gustos și hrănitor din bucătăria italiană.
Rețeta Caponata - Ingrediente
- 2 vinete
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
- 1 țellină apio
- 3-4 buchețele de broccoli
- 2 cepe mari
- 3 căței de usturoi
- 100 gr măsline fără sâmburi
- 20 gr de semințe de pin
- 100 gr capere conservate
- 400 gr roșii cuburi în sos de roșii
- 40 ml oțet balsamic
- 2 lingurițe de zahăr
- 50 ml ulei de măsline + pentru prăjit
- sare și piper
- 6-7 frunze de busuioc
- 1 kg mușchi file de vită
Rețeta Caponata - Mod de preparare
Se începe cu vinetele care se spală bine și se taie în cubuleț, apoi se presară cu sare și se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a se deshidrata ușor. Sarea adăugată peste vinete va ajuta la eliminarea sucului ușor amărui al acestora. După acest interval de timp se tamponează cuburile de vinete cu prosoape de hârtie absorbante și se prăjesc în ulei încins până își degajă aroma.
Citește și: Tempura de pui. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 30 iunie 2022
În alt vas cu ulei se prăjesc buchețelele de broccoli tocate mărunt și tot separat se prăjesc și ardeii curățați și tocați cubulețe. Se scot toate într-o sită și se lasă la scurs
Într-o tigaie adâncă se pune ulei de măsline și se adaugă ceapa și usturoiul, curățate și tocate mai grosier. Se acoperă tigaia și se înăbușe ingredientele pentru câteva minute, scuturând constant tigaia pentru o preparare uniformă. Apoi se adaugă măslinele, caperele și semințele de pin.
Când ceapa își schimbă ușor culoarea se adaugă țelina tocată cuburi și se mai lasă ingredientele la preparat până când țelina este ușor pătrunsă. Apoi se adaugă roșiile conservate, sau proaspete, după preferințe. pentru a regla aciditatea roșiilor se adaugă și puțin zahăr.
Se amestecă toate ingredientele timp de câteva minute, apoi se adaugă și legumele prăjite separat și scurse.
Se pune și oțetul și se mai fierb legumele în sos 5-6 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper. La final, după stingerea focului, se adaugă și frunzele de busuioc rupte mărunt.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de caponata, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza, în ediția din 21 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.
Cum influențează luna nașterii rolul nostru în familie. Ce explicații a oferit numerologul Corina Stratulat... Gaşca Super Neatza cu Răzvan şi Dani spune „Neatza!” de la malul Mării Negre...