- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Una dintre rețetele ediției din 21 iunie 2022, de la Super Neatza, preparată de chef Nicolai Tand a fost o delicioasă și foarfte consistentă rețetă de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant.
Nu este o salată de vinete clasică, este una mai light, dar cremoasă și gustoasă, iar în combinație cu celelate preparate este chiar senzațională. Vă învităm s-o încercați și voi și vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, așa cum le-a relatat chf Nicolai Tand în timpul matinalului.
Citește și: Salata coleslaw. Cum să faci cea mai bună salată de varză
Salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant - Ingrediente
- 2 vinete mari
- sare și piper
- 400 gr iaurt
- 1 ceapă roșie
- 250 gr baby spanac
- 1 tijă de țelină apio
- 1-2 căței de usturoi
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 200 gr boabe de năut fierte
- boia de ardei iute și dulce
- alune de pădure
Citește și: Efectele surprinzătoare ale consumului de vinete. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta
Rețetă de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant - Mod de preparare
Mai întâi se coc vinetele în cuptor, apoi se curăță și se lasă la scurs și la răcit. Iaurtul se va pune la scurs într-o sită deasă pentru a elimina din lichid și a deveni cremos.
Citește și: Vinete coapte la borcan pentru iarnă
Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Spanacul se spală, se scurge bine și se trage ușor la tigaie, în ulei de măsline. Se adaugă și tija de țelină apio tocată mărunt, dar și 1-2 căței de usturoi tocați rondele. Se condimentează cu sare și piper.
Citește și: Salată orientală de post. Rețeta simplă și mai sănătoasă
Boabele de năut se scurg bine din conservă și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, presărate cu sare, piper și boia de ardei. Se amestecă bine pentru o rumenire uniformă.
Și alunele de pădure se trag ușor la tigaie, dar fără ulei și fără sare, pentru a deveni mai crocante.
Citește și: Beneficiile consumului de spanac. Cum să-l integrezi în dieta ta zilnică
După ce vinetele sunt bine scurse și răcite se toacă mărunt cu satârul de lemn ca pentru rețeta clasică de salată de vinete. Ceapa roșie se curăță și se toacă foarte fin. Se amestecă cu vinetele tocate. Se adaugă și iaurtul scurs și se amestecă bine toate ingredientele.
Citește și: Vinete la borcan pentru iarnă, perfecte pentru salate și mâncăruri
Se așază salata de vinete cu iaurt pe platoul de servire. Se presară deasupra ei năutul crocant apoi spanacul tras la tigaie cu țelină. Peste toate acestea se mai presară și alunele de pădure pentru un gust crocant.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza, în ediția din 21 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.
Citește și: Vinete parmigiana. Deliciul italienesc de care nu te mai saturi
Piept de pui cu lămâie și țelină apio. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 21 iunie 2022... Care sunt calitățile cheie în funcție de cifra destinului. Ce ne dezvăluie numerologul Corina Stratulat...