Pentru orice părinte, momentele de furie ale copilului reprezintă întotdeauna o provocare. O provocare ce solicită de fiecare dată găsirea unor modalități potrivite de a gestiona atât trăirile copilului, cât și pe cele proprii, căci, să recunoaștem, crizele de furie ale celor mici, cu toată gama lor de manifestări explozive și pline de suferință, ne răscolesc și pe noi, părinții.
„Mie îmi place să le zic izbucniri emoționale, parcă sună mai complex. Deși manifestarea e aia de furie, dau din mâini, din picioare, urlă. Nu e prea plăcut. Emoția care se ascunde acolo nu trebuie să fie furie, poate să fie nemâncat, nedormit, supărat din diverse motive și atunci se manifestă. În general vorbim de ce mici, de pe la un an și până la patru ani pot să facă tantrum” , a explicat Ruxandra Luca.
Părinții trebuie să își păstreze răbdarea, să nu se gândească ce crede cealaltă persoană despre copilul nostru. Cei mici trebuie protejați cu dragostea și răbdarea părinților.
Când sunt într-o criză, cei mici nu aud nimic. „Este ca și cum s-ar stinge becul. Nu este nimeni acasă.” , a explicat Cristina Oțel, trainer și coach.