- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În direct, de la o plăcintărie din București, Adina Lăcătușu, reporterul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Cătălina Munteanu, creator de plăcinte și antreprenor mamalina.ro, cea care aduce delicioasele plăcinte de la Chișinău, ne lămuresc de ce sunt considerate plăcintele moldovenești cele mai delicioase, cele mai căutate și cele mai des savurate.
Povestea Mamalina a început în 1992, când s-a înființat prima plăcintărie artizanală în Chișinău, la Teatrul de Operă și Balet.
Unul dintre secretele plăcintelor atât de gustoase este aluatul mereu proaspăt și de asemeni, toate ingredientele folosite sunt proaspete.
Sunt plăcinte cu umpluturi diferite, de la brânză dulce, sau sărată, la fructe și chiar legume.
Plăcintele cu cartofi sunt printre preferințele cumpărătorilor, dar și cele cu brânză, sau cele cu dovleac.
Citește și: Plăcinte cu brânză sau poale-n brâu moldovenești. O rețetă tradițională pe care n-ai cum să nu o îndrăgești!
Plăcintele au și forme diferite, de la clasicele plăcinte la tavă, la plăcintele rulate sau învârtite.
Aluatul de plăcinte este genul de aluat ca la mama acasă, simplu, fără aditivi care să-l facă pufos, iar umpluturile fără potențiatori de gust.
Pentru mai multe detalii despre celebrele plăcinte moldovenești și răspunsuri la întrebarea ”De ce sunt considerate plăcintele moldovenești cele mai delicioase?” accesați materialul video de mai sus!
Rețete tradiționale românești gătite în curtea Muzeului Țăranului Român... Rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură, preparat de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...