Antena Căutare

Idei de rețete gustoase și sănătoase de prăjituri raw-vegane

Dacă te-ai hotărât să adopți un stil de viață mai sănătos, excluzând preparatele cu ingrediente de origine animală,ți-am pregătit și câteva idei de rețete gustoase și sănătoase de prăjituri raw-vegane.

Idei de rețete pentru prăjituri raw-vegane
Exemple de prăjituri raw-vegane

În direct dintr-o cofetărie raw-vegană din București, Adina Lăcătușu, reporterul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, alături de antreprenori, ne oferă câteva idei de rețete gustoase și sănătoase de prăjituri raw-vegane, perfecte pentru perioada de post, dar și pentru cei care s-au hotărât să adopte un stil de viață mai sănătos.

Ce înseamnă prăjituri raw-vegane și ce ingrediente pot să conțină?

Sara și Toto, copiii Ioanei și ai lui Andrei Ioniță, doi antreprenori de produse raw-vegane sunt cei care ne explică ce înseamnă de fapt prăjiturile raw-vegane și care sunt cele mai recomandate.

Deserturile raw-vegane sunt acele deserturi care nu conțin ingrediente de origine animală și nu necesită nici coacere.

Putem să facem dintr-un desert o porție de sănătate, atât pentru persoanele cu diverse afecțiuni, cât și pentru persoanele fără probleme, dar care se hotărăsc să-și schimbe modul de alimentație.

Avantajul deserturilor raw-vegane este acela că, pe lângă gust și aspect plăcut, sunt pline de nutrienți care își păstrează perfect proprietățile, netrecând prin procese termice.

Sunt pline de culoare și savoare pentru că se pot folosi pentru aceste prăjituri raw-vegane, fructe și legume în starea lor naturală.

Citește și: Rețetă de Tiramisu vegan, un desert perfect pentru perioada de post - Rețeta lui Chef Berry

Cele mai folosite ingrediente pentru prepararea deserturilor raw-vegane, cele care înlocuiesc clasica făină sunt: migdalele, nucile și semințele. Acestea se pot hidrata înainte de folosire, sau se pot măcina și transforma în făină.

Fructele deshidratate sunt de asemeni foarte folosite, acestea înlocuind cu succes zahărul adăugat în rețetele clasice de prăjituri.

Pudra de cacao, tărâțe de psylium, pudra de cocos și fulgii de diverse cereale sunt alte câteva ingrediente sănătoase și de foarte mare utilitate la prepararea acestor deserturi.

Ca și grăsimi se pot folosi uleiuri naturale cum ar fi uleiul de cocos, untul de cacao, iar ca îndulcitori zahărul de cocos, sau diverse siropuri extrase din plante.

Pentru creme se folosesc cel mai des laptele de cocos, sau laptele de soia, dar nu lipsesc nici ingredientele aromatizante cum ar fi vanilia, scorțișoara, etc.

Deci, dacă dorim să renunțăm la clasicele prăjituri și deserturi, avem alternative gustoase și mult mai sănătoase, așa cum putem vedea mai în amănunt accesând materialul video de mai sus în care ni se oferă idei de rețete gustoase și sănătoase de prăjituri raw-vegane.

Ce trebuie să știm despre espresso și cum se prepară un espresso autentic... Rețetă de pâine tricoloră cu mousse de avocado, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Super Neatza, 29 februarie 2024. Gelu Voicu & Tudor Voicu & Taraful Lăutarii din Teleorman - Noi suntem din Teleorman Super Neatza, 29 februarie 2024. Gelu Voicu & Tudor Voicu & Taraful Lăutarii din Teleorman - Noi suntem din Teleorman Joi, 29.02.2024, 15:32
Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Super Neatza, 29 februarie 2024. Cele mai răspândite reguli alimentare, între mit și adevăr
Super Neatza, 29 februarie 2024. Cele mai răspândite reguli alimentare, între mit și adevăr Joi, 29.02.2024, 09:31
Gelu Voicu, apariție la TV alături de copiii săi. Replica Sofiei care l-a amuzat pe Răzvan Simion: „Ea ți-a rupt inima în 4?”

Gelu Voicu, apariție la TV alături de copiii săi. Replica Sofiei care l-a amuzat pe Răzvan Simion: „Ea ți-a rupt inima în 4?”

Interpretul de muzică populară Gelu Voicu a fost prezent în platoul de la Super Neatza alături de cei trei copii ai săi: Tudor, Vlăduț și Sofia.

Joi, 29.02.2024, 15:43
Ruby și bunica ei, apariție emoționantă la Neatza. Mamaia Gherghina l-a ținut strâns de mână pe Răzvan: „M-a crescut din fașă”

Ruby și bunica ei, apariție emoționantă la Neatza. Mamaia Gherghina l-a ținut strâns de mână pe Răzvan: „M-a crescut din fașă”

Cu ochii umezi și vocea tremurândă, Ruby a făcut mărturisiri emoționante despre bunica și mama ei. Artista a fost însoțită la Super Neatza de mamaia Gherghina, cea care a crescut-o și educat-o să fie sexy, puternică și ambițioasă.

Miercuri, 28.02.2024, 12:08
Pepe, moment special la Neatza, alături de fiul lui. Apariția la TV a lui Pepe Junior i-a topit pe telespectatori | VIDEO

Pepe, moment special la Neatza, alături de fiul lui. Apariția la TV a lui Pepe Junior i-a topit pe telespectatori | VIDEO

Pepe Junior și-a însoțit tatăl la Super Neatza cu Răzvan și Dani. Artistul și-a ținut fiul pe umeri în timp ce a cântat alături de Nico.

Vineri, 23.02.2024, 12:09
De ce Răzvan Fodor a rămas repetent în clasa a 11-a. Nu mulți știau acest detaliu despre prezentatorul TV

De ce Răzvan Fodor a rămas repetent în clasa a 11-a. Nu mulți știau acest detaliu despre prezentatorul TV

Prezent în cadrul ediției speciale de la Neatza cu Răzvan și Dani, Răzvan Fodor a făcut dezvăluiri inedite din adolescența lui. Îndrăgitul prezentator a dezvăluit că a rămas repetent în liceu și a abadonat facultatea, după ce viața lui a luat o turnură neașteptată.

Vineri, 09.02.2024, 13:49
Ultimele știri
x