Chef Marius și instructorul de fitness Diana Stejereanu ne învață ce să mâncăm în vacanță ca să fim în formă. Specialiștii în nutriție și sport ne arată, în direct la Neatza cu Răzvan și Dani, ce să punem în farfurie ca să nu ne îngrășăm.
Pentru a reuși să ne menținem în formă trebuie să respectăm niște reguli simple, precum:
Porția de mâncare să respecte gramajul stomacului
- stomacul nostru are între 350, 400 de grame
Ideal ar fi să luăm din fiecare aliment proteină, carbohidrați și legume, astfel încât să asigurăm organismului nostru cantitatea de nutrienți și vitamine de care are nevoie.
Pentru o masă încadrată în standardele un turist activ, Diana Stejereanu, recomandă consumul de proteine din pește (între 2 și 3 bucățele), legume între 200-300 gr, ou și mezeluri în cantități reduse. Toate acestea la masa de la micul dejun pentru a asigura forța organismului.
Diana Stejereanu, spune secretul accelerării metabolismului: consumul cafelei simple (fără zahăr și fără lapte) cu o jumătate de oră înainte de începerea mesei, sau după masă.