Antena Căutare

Ce trebuie să faci în ajunul Sfântului Andrei ca să știi dacă ai noroc anul viitor 

Românii îl sărbătoresc în fiecare an, pe 30 noiembrie, pe Sfântul Andrei. Noaptea Sfântului Andrei este cunoscută și sub numele de Halloween-ul românilor, în care fugim de spiritele rele, dar în care putem să ne aflăm și norocul. 

Astfel, tradiția spune înainte de Sfântul Andrei este bine să rupi o creangă dintr-un copac roditor și să o pui într-o vază cu apă, la lumină. În cazul în care va rodi, anul viitor va fi extrem de norocos.

”Noaptea Sfântului Andrei este un moment foarte special pentru cultura românească, întrucât este începutul anului dacic. Se mai spune Andrei Cap de iarnă, pentru că începe să aducă semnele frigului, ale vântului.. De asemenea, se spune că strigoii morți ies să se lupte cu cei vii. Remediile pentru ca aceștia să nu le afecteze familia sau casa este usturoiul. Tot de Sfântul Andrei se mănâncă și pește. Este bine să dăm cu câte un cățel de usturoi la fiecare ușă ori toc de geam cu câte un cățel de usturoi, pentru ca spiritele rele să nu pătrundă în casă”. a declarat etnologul Doina Işfănoni, la ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Află ce alte obiceiuri există cu prilejul acestei sărbători, în clipul de mai sus!

Mirel Rădoi, noul selecționer al naționalei României: ”Am un gol în stomac. Nu mă gândeam că voi ajunge aici!”... Antena 1, 26 de ani. Neatza cu Răzvan și Dani dă startul petrecerii. Dani Oțil: ”Dintre cei 26 de ani, 12 i-am mâncat no...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x