Antena Căutare

„Mica Veneție” din Delta Dunării. Sulina, un oraș plin de istorie: aici își ascundeau pirații comorile

Adina Lăcătușu și-a continuat periplul prin Delta Dunării. S-a oprit în Sulina, una dintre cele mai vechi așezări din România, numită și „Mica Veneție”. Mihai Călin, ghid local, ne-a spus cele mai frumoase povești ale orașului.

Adina Lăcătușu și-a continuat periplul prin Delta Dunării. S-a oprit în Sulina, una dintre cele mai vechi așezări din România, numită și „Mica Veneție”. Mihai Călin, ghid local, ne-a spus cele mai frumoase povești ale orașului.

Sulina este una dintre cele mai vechi așezări din România, situată la mai puțin de patru metri deasupra nivelului mării. Orașul este accesibil doar pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră. Este cel mai estic oraș al României, dar și al Uniunii Europene.

Puțin peste trei mii de suflete locuiesc aici, dar acest număr se dublează în timpul lunilor de vară. „Din păcate, se depopulează odată cu trecerea timpului. Natalitatea scade, iar oamenii pleacă la mai bine, în alte părți...Cei care rămân aici o fac pentru liniște, pentru farmecul locului. Se spune că dacă ai venit o dată la Sulina și ai gustat apa Dunării, te îndrăgostești iremediabil de Deltă”, a povestit Mihai Călin.

Sulina are o istorie fascinantă. Mai bine de 300 de ani, orașul a fost un refugiu pentru pentru pirații care jefuiau corăbiile venite din Occident.

În Sulina există un „cimitir viu”

Cimitirul este alcătuit din vreo 21 de nații care au trăit în Sulina, începând din 1856. Au conviețuit în bună pace în acest oraș, iar cimitirul este unul comun, neîngrădit, semn că moartea este egală pentru toți. Aici se odihnesc înalți oficiali, o prințesă - o nepoată de-a lui Ioan Sturdza -, pirați”, a adăugat ghidul.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Insula K din Delta Dunării, bijuteria de la capătul României: „Este cel mai tânăr teritoriu al țării noastre”... Să vină salvamarii! Ramona a fost la un pas să cadă în Dunăre: „Gata, pot să plec?!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x