Antena Căutare

Monitorizarea corectă a sarcinii este vitală pentru sănătatea bebelușului și a viitoarei mămici. Ce analize sunt decontate de stat

Ruxandra Luca, specialistul în parenting de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a vorbit despre importanta monitorizarii sarcinii. 

Ruxandra Luca, specialistul în parenting de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a vorbit despre importanta monitorizarii sarcinii.

În România, trei din zece femei însărcinate nu fac nicio ecografie în timpul sarcinii. „Ajung la camera de gardă chiar înainte să nască, evident că niciun medic nu riscă o naștere naturală dacă nu are date despre sarcină și uite așa ajungem fruntașii Europei la operații de cezariană”, a explicat Ruxandra Luca.

CUM MONITORIZĂM CORECT SARCINA?

„În primul trimestru, mămica trebuie să facă mai multe analize, pe care le va repeta de câteva ori pe parcursul sarcinii. În primele două trimestre, controalele la medicul ginecolog sunt lunare, după care, între 28 și 36 de săptămâni, sunt bilunare. În ultima perioadă a sarcinii, trebuie să fie săptămânale”, a explicat dr. Erna Stoian, medic primar obstetrică ginecologie.

Mai multe detalii despre costurile investigațiilor necesare pe durata sarcinii și informații despre procedurile decontate de stat, în materialul video de mai sus.

Benone Sinulescu și-a scris povestea vieții: „După întâlnirea cu Sadoveanu, Maria Tănase mi-a zis că o să fac carieră!”... Smiley News: Pescuitul în canal, noul sport urban: „Tragee, trageee... hop! A scos peștiucu!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x