Neatza cu Razvan si Dani

LUNI-VINERI | ora 08.00

Monitorizarea corectă a sarcinii este vitală pentru sănătatea bebelușului și a viitoarei mămici. Ce analize sunt decontate de stat

 

Ruxandra Luca, specialistul în parenting de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a vorbit despre importanta monitorizarii sarcinii. 

În România, trei din zece femei însărcinate nu fac nicio ecografie în timpul sarcinii. „Ajung la camera de gardă chiar înainte să nască, evident că niciun medic nu riscă o naștere naturală dacă nu are date despre sarcină și uite așa ajungem fruntașii Europei la operații de cezariană”, a explicat Ruxandra Luca.

CUM MONITORIZĂM CORECT SARCINA?

„În primul trimestru, mămica trebuie să facă mai multe analize, pe care le va repeta de câteva ori pe parcursul sarcinii.  În primele două trimestre, controalele la medicul ginecolog sunt lunare, după care, între 28 și 36 de săptămâni, sunt bilunare. În ultima perioadă a sarcinii, trebuie să fie săptămânale”, a explicat dr. Erna Stoian, medic primar obstetrică ginecologie.

Mai multe detalii despre costurile investigațiilor necesare pe durata sarcinii și informații despre procedurile decontate de stat, în materialul video de mai sus.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe