Simona Dragormir a venit la Neatza să ne vorbească despre sindromul de oboseală cronică este o afecțiune medicală complexă, de lungă durată, caracterizată prin epuizare fizică și mentală, alături de alte simptome. Boala poate afecta atât adulții cât și copii, având o prevalență mai mare în rândul persoanelor de sex feminin.
Când lipsa de energie este constantă, iar oboseala permanentă, este indicat să apelăm la sfatul unui medic, pentru că poate fi vorba despre oboseală cronică.
Deseori ne simțim obosiți. Când știm că este vorba despre oboseală cronică?
Oboseala cronică este o stare de astenie, de epuizare fizică și psihică permanentă, care durează mai mult de 6 luni și care nu trece prin odihnă sau repaus.
Pot apărea palpitații, tulburări de somn nocturn cu somnolență diurnă, dureri de cap, amețeli și, de cele mai multe ori, atacuri de panică, anxietate, depresie.
De ce apare oboseala cronică?
În primul rând, este vorba despre stres prelungit, o suprasolicitare la persoanele care duc un stil de viață haotic, dezordonat. În acest caz, este vorba despre o epuizare a glandelor suprarenale cu apariția acestei oboseli cronice.
Mai multe informații importante despre afecțiunile legate strâns de oboseala cronică, în materialul video de mai jos: