Căutare Live

Nicolae Feraru, artistul premiat de Barack Obama, super interpretare live la Neatza cu Răzvan și Dani

Nicolae Feraru și George Rotaru, maeștrii muzicii de petrecere au venit la Neatza cu Răzvan și Dani și au interpretat live un colaj muzical de excepție. Artistul Nicolae Feraru a primit o scrisoare de felicitare semnată personal de fostul președinte american Barack Obama.

Nicolae Feraru, artistul premiat de Barack Obama, super interpretare live

Nicolae Feraru este românul care a primit o diplomă de apreciere și recunoaștere din partea Casei Albe pentru "Pomovarea artei populare și tradiționale", acordată pe 20 decembrie 2013 și semnată în oroginal de Barack Obama. Așa și-au arătat americanii recunoștința pentru un artist care a plecat acum 30 de ani din țară și a ales să ducă mai departe muzica românească, în America.

Nicolae Feraru, premiat de Barack Obama

În 1988 au părăsit România pentru a-și face o viață mai bună. Împreună cu Ansamblul Rapsodia Carpaților alături de Gheorghe Turda și Irina Loghin au plecat peste hotare pentru a-și fructifica talentul. Deși au lăsat în urmă casa părintească, artiștii nu s-au abătut de la rădăcinile lor, ci au purtat ca emblemă mereu identitate de român, ba chiar au promovat în America muzica tradițională românească, fapt care le-a adus un succes răsunător.

Socotit drept unul dintre cei mai cunoscuți țambaliști ai lumii, Nicolae Feraru locuiește de trei decenii în Statele Unite.

"Eu țin foarte mult și la țara mea pentru că aici m-am născut", spune Nicolae Feraru.

Artistul român și-a câștigat privilegiul pe viață de a fi invitat la amrile concerte ce reprezintă cultura modernă a Statelor Unite. Acesta și-a făcut o viață excelentă și își trăiește visul american de mai bine de 30 de ani,a colo unde a avut libertatea de a se exprima și de a fi exact așa cum își dorește.

"Muzica românească este cea mai diversificată. Să știți că vin foarte mulți americani la spectacolele mele, mai ales când sunt festivalurile, unde particip eu împreună cu George Rotaru, colegul meu", spune artistul Nicolae Feraru.

În urmă cu aproape jumătate de secol, George Rotaru a luat drumul muzicii, chiar de ziua sa, iar de atunci viața sa a căpătat accente de filme, mai ales după ce și-a făcut cale lină către America.

George Rotaru a fost primul român care a cântat într-un cazinou din Las Vegas, pe aceeași scenă pe care au urcat Elvis Presley, Frank Sinatra și Liza Minnelli.

Iată cum arată românul care a cucerit America

Ce poate conține o shaorma de post. Meniu de post la fast-food... Rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Pentru o zi aniversară, o zi onomastică sau pentru un weekend petrecut cu familia și...
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022. Leii iau o decizie dificilă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. În...
Ultimele știri
x