Antena Căutare

Nicolae Feraru, artistul premiat de Barack Obama, super interpretare live la Neatza cu Răzvan și Dani

Nicolae Feraru și George Rotaru, maeștrii muzicii de petrecere au venit la Neatza cu Răzvan și Dani și au interpretat live un colaj muzical de excepție. Artistul Nicolae Feraru a primit o scrisoare de felicitare semnată personal de fostul președinte american Barack Obama.

Nicolae Feraru, artistul premiat de Barack Obama, super interpretare live la Neatza cu Răzvan și Dani
Nicolae Feraru, artistul premiat de Barack Obama, super interpretare live

Nicolae Feraru este românul care a primit o diplomă de apreciere și recunoaștere din partea Casei Albe pentru "Pomovarea artei populare și tradiționale", acordată pe 20 decembrie 2013 și semnată în oroginal de Barack Obama. Așa și-au arătat americanii recunoștința pentru un artist care a plecat acum 30 de ani din țară și a ales să ducă mai departe muzica românească, în America.

Nicolae Feraru, premiat de Barack Obama

În 1988 au părăsit România pentru a-și face o viață mai bună. Împreună cu Ansamblul Rapsodia Carpaților alături de Gheorghe Turda și Irina Loghin au plecat peste hotare pentru a-și fructifica talentul. Deși au lăsat în urmă casa părintească, artiștii nu s-au abătut de la rădăcinile lor, ci au purtat ca emblemă mereu identitate de român, ba chiar au promovat în America muzica tradițională românească, fapt care le-a adus un succes răsunător.

Socotit drept unul dintre cei mai cunoscuți țambaliști ai lumii, Nicolae Feraru locuiește de trei decenii în Statele Unite.

"Eu țin foarte mult și la țara mea pentru că aici m-am născut", spune Nicolae Feraru.

Artistul român și-a câștigat privilegiul pe viață de a fi invitat la amrile concerte ce reprezintă cultura modernă a Statelor Unite. Acesta și-a făcut o viață excelentă și își trăiește visul american de mai bine de 30 de ani,a colo unde a avut libertatea de a se exprima și de a fi exact așa cum își dorește.

"Muzica românească este cea mai diversificată. Să știți că vin foarte mulți americani la spectacolele mele, mai ales când sunt festivalurile, unde particip eu împreună cu George Rotaru, colegul meu", spune artistul Nicolae Feraru.

În urmă cu aproape jumătate de secol, George Rotaru a luat drumul muzicii, chiar de ziua sa, iar de atunci viața sa a căpătat accente de filme, mai ales după ce și-a făcut cale lină către America.

George Rotaru a fost primul român care a cântat într-un cazinou din Las Vegas, pe aceeași scenă pe care au urcat Elvis Presley, Frank Sinatra și Liza Minnelli.

Iată cum arată românul care a cucerit America

Ce poate conține o shaorma de post. Meniu de post la fast-food... Rețetă de fasole bătută cu legume coapte și murături, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Super Neatza, 8 decembrie 2022. Actrițele Nuami Dinescu, Anca Androne, Ștefana Ionescu-Darzeu spun totul despre serialul ”Lasa-mă, îmi place! Camera 609” Super Neatza, 8 decembrie 2022. Actrițele Nuami Dinescu, Anca Androne, Ștefana Ionescu-Darzeu spun totul despre serialul ”Lasa-mă, îmi place! Camera 609” Vineri, 08.12.2023, 11:33
Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 29, 7 decembrie 2023. Gianni, vizită neașteptată în casa Liei: Ce urmărești?
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 29, 7 decembrie 2023. Gianni, vizită neașteptată în casa Liei: Ce urmărești? Joi, 07.12.2023, 21:01
Ramona Olaru, surpriză emoționantă de ziua ei onomastică. Ce i-au pregătit colegii de la Neatza: „Este visul tău de iarnă”

Ramona Olaru, surpriză emoționantă de ziua ei onomastică. Ce i-au pregătit colegii de la Neatza: „Este visul tău de iarnă”

În ediția de Super Neatza de pe 6 decembrie 2023 Ramona Olaru a fost sărbătorită de colegii ei. „Vecina” a primit o surpriză emoționantă de Sfântul Nicolae. Rmaona Nicoleta Olaru este numele ei.

Miercuri, 06.12.2023, 17:47
Regula de care ține cont Dani Oțil în fiecare an de Moș Nicolae. Ce îi cumpără fiului său

Regula de care ține cont Dani Oțil în fiecare an de Moș Nicolae. Ce îi cumpără fiului său

Dani Oțil are o regulă de care țin cont cu strictețe în fiecare an, de Moș Nicolae. Prezentatorul de la Neatza că Răzvan și Dani a spus ce i-a cumpărat fiului său pe 6 decembrie, chiar la televizor.

Miercuri, 06.12.2023, 13:53
Romică Țociu, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. La ce gest a apelat Ramona Olaru când l-a văzut

Romică Țociu, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. La ce gest a apelat Ramona Olaru când l-a văzut

Romică Țociu a fost surprins cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. Actorul a fost emoționat peste măsura de confesiunile făcute de fiul său, Cătălin. Ramona Olaru nu s-a putut abține și a apelat la un gest neașteptat.

Vineri, 01.12.2023, 11:43
CONCURS "Prăjitură pentru Moș Crăciun". Ce poți câștiga

CONCURS "Prăjitură pentru Moș Crăciun". Ce poți câștiga

Hai să-i impresionezi pe Moș Crăciun și pe prietenii de la Neatza. Pregătește prăjitură pentru Moș Crăciun și poți câștiga premii speciale.

Miercuri, 29.11.2023, 16:07
Ultimele știri
x