Păcatul pe care mulți români îl fac în Ajunul Crăciunului. Părintele Visarion Alexa: „Unii au adoptat o tradiție foarte greșită. Este absurd!”

Părintele Visarion Alexa a transmis un mesaj important românilor. Ce greșeală fac oamenii în Ajunul Crăciunului: „Este absurd!”

„Vine Dumnezeu pe lume! Dincolo de beculețe, de brad, cârnați, cozonaci și tot ce înseamnă Crăciunul pentru români, cred că ar trebui, în primul rând, să conștientizăm lucrul acesta. Acum 2000 de ani, Dumnezeu a coborât pe pământ să-i învețe pe oameni să se întoarcă acasă”, a explicat părintele Visarion Alexa.

Pentru cei mai mulți români, Crăciunul înseamnă familie. „Familia noastră este Dumnezeu”, a mai spus părintele.

„Desigur, Ajunul Crăciunului înseamnă post. Se mănâncă foarte puțin, unii nu mănâncă deloc, este un post negru, pentru că ne pregătim pentru marele eveniment de la Bethleem, unde Dumnezeu „înțeapă” universul, iar ceea ce nu putea fi cuprins s-a transformat, deodată, într-un copilaș”, a spus părintele Visarion Alexa.

Românii au adoptat un obicei interzis clar în Ajunul Crăciunului. Iată ce nu trebuie să faci astăz:

„Unii au adoptat o tradiție foarte greșită. În noaptea de Crăciun pun masa familiei, ceea ce e absurd! Masa se pune a doua zi, după Liturghie. Abia după ce te-ai împărtășit, poți să vii acasă și să pui masa cea bogată, de familie”, a explicat părintele.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Ultimele știri