Antena Căutare

Prognoza meteo 11 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Meteorologii ne anunță că astăzi avem parte de un cod galben de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului, în sudul Banatului, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, dar și în Carpații Meridionali.

meteo
Prognoza meteo 11 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

Vremea se va menține apropiată de normal termic al acestei perioade, cu precipitații mixte și pe arii restrânse se va forma polei.

În Maramureș cerul va fi acoperit de nori în cea mai mare parte a zilei. Vom avea precipitații atât sub formă de ploaie cât și mixte, iar în nord-estul regiunii, spre după-amiază este posibil să vedem și soarele. Valorile termice de astăzi sunt cuprinse între 3 și 5 grade Celsius.

În Crișana ziua de luni vine cu cer noros, precipitații slabe și în sud temperaturi maxime ce vor atinge undeva la 2-3 grade Celsius.

Bănățenii vor avea un început de săptămână cu ninsori în jumătatea de sud, precipitații mixte în nord și temperaturi ce se vor situa între 2 și 3 grade Celsius.

Până la ora 14.00, Oltenia se află sub cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului. Temperaturile se vor încadra astăzi între 1 și 3 grade Celsius.

Ninsori vom avea astăzi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, excepție va face nordul regiunii, unde precipitațiile vor fi izolate. Valorile termice de astăzi se vor încadra între -3 și 4 grade Celsius. În Moldova sunt așteptate ninsori în cea mai mare parte a regiunii, iar temperaturile vor fi apropiate de normal acestei perioade, iar acestea se vor încadra între -1 și 2 grade Celsius.

Dobrogenii vor avea parte de cer noros, ploi, dar și precipitații mixte. Maximele de astăzi se vor încadra în general între 2 și 5 grade Celsius.

În Muntenia vom avea iarnă în toată regula. Va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile de astăzi se vor încadra între 1 și 3 grade.

În capitală vom începe ziua cu ninsori, dar treptat acestea se vor transforma în lapoviță. Maxima zilei nu va depăși 2 grade Celsius. Vremea nu pare să se schimbe nici în zilele ce urmează. Va ninge în continuare, iar temperature maximă va fi de 2-3 grade atât marți, cât și miercuri.

Cod galben de ninsori și viscol

Începând de duminică, de la ora 10:00 şi până miercuri la aceeaşi oră sunt aşteptate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ şi polei.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15...30 l/mp, potrivit news.ro.

Temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, iar local şi temporar va mai ninge.

Horoscop 11 ianuarie 2021. Gemenii sunt încântați de noi proiecte, află ce se întâmplă cu Leii... Rețetă de salată suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x