Antena Căutare

Prognoza Meteo, 20 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

După multe zile de caniculă, vin ploile și la noi în țară.

Prognoza meteo, 20 iulie Galerie
Prognoza meteo, 20 iulie | Profimedia

A fost o zi stabilă, ziua de ieri. Am avut în vigoare o alertă de cod portocaliu care este încă valabilă. În aproape trei sferturi de țară, dar mai ales în Oltenia, Banat și Transilvania.

Vremea în Maramureș, 20 iulie

Într-o parte a Maramureșului vor fi cantități însemnate de precipitații, s-au însemnat la nivel local, valori de 50-70 de litri pe metru patrat. Peste 80 litri pe metru pătrat în Alba Iulia, Hunedoara, Suceava, unde au fost emise și alerte meteorolgice de cord roșu de precipitații.

Va fi o vară a extremelor, în 2021. Parcurgem valuri de căldură, incendii de vegetație.

Pentru țările din sud-estul Europei vor exista instabilitate meteorologică, averse torențiale. În Spania a fost emis un cod galben de caniculă. Perioadele de instabilitate vor fi și azi și mâine.

Vremea în Capitală, 20 iulie

Continuă aversele, în această după amiaza și noapte, va ploua. Ne vom mai răcori. Sunt în prezent 26 de grade în partea de sud-est a țării.

De dumincă, valorile vor fi în creștere, iar începând de duminică va fi iar o vreme caniculară.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 50...70 l/mp.

Horoscopul zilei 20 iulie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zod... Rețetele zilei la Super Neatza, 20 iulie 2021. Supă gazpacho, supă minestrone și supă de fasole, preparate de chef Nicol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x