Antena Căutare

Mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 21 iunie 2022

În ediția din 21 iunie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui.

Porție de mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui în farfurie albă Galerie
Mâncarea de fasole se glazurează cu uleiul aromat cu usturoi și se presară crispy din piele de pui pe deasupra | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Din puține ingrediente, dar atent selecționate, putem prepara mâncăruri savuroase, așa cum ne propune chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza. În ediția din 21 iunie 2022, Nicolai a preparat o delicioasă rețetă de mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui, dar și alte rețete de mâncăruri destul de simple și interesante.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa mâncare delicioasă și aromată, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Citește și: Cum să congelezi fasolea verde. Sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate

Mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui - Ingrediente

  • 400 gr fasole boabe
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • 1 crenguță de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 250 gr pastă de roșii
  • pătrunjel verde
  • pielea de pe pieptul unui pui de mărime medie

Citește și: Mâncare de fasole verde la borcan, pentru iarnă

Mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui - Mod de preparare

Ca la orice rețetă de fasole boabe, acestea se spală bine și se lasă la hidratat în apă rece aproximativ 2 ore. Apoi se pune fasolea la fiert în apă cât să fie bine acoperită. Se adaugă foiule de dafin și crenguța de cimbru pe parcursul fierberii. Nu se adaugă sare de la început în mâncarea de fasole, pentru că aceasta favorizează strivirea boabelor de fasole.

citește și: Tartă cu zucchini și vinete și tartă cu roșii cherry și anșoa. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 iunie 2022

Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente necesare mâncării de fasole.

Se curăță usturoiul, se clătește cu apă rece și se taie în bucăți mai mici. Într-o crăticioară așezată pe plita încinsă se pune uleiul de floarea soarelui la înfierbântat. Se adaugă usturoiul și se lasă să se călească pentru 12-15 minute la foc de intensitate mică, astfel încât să se aromatizeze bine uleiul. Se ia o parte din acest ulei și se pune într-o tigaie. Peste restul de ulei aromatizat se așază un capac pentru a se infuza bine usturoiul.

Citește și: Edamamele, sursă de proteine vegetale. Ce beneficii au asupra sănătății

În tigaia cu ulei se adaugă ceapa tocată și se călește amestecând continuu pentru a nu se arde. Când ceapa este bine pătrunsă se adaugă pasta de roșii. Se lasă sosul de roșii să fiarbă încet până când devine mai consistent. Se aromatizează cu cimbru și piper. Când boabele de fasole sunt bine fierte se adaugă peste sosul de roșii. Se mai fierb împreună 15-20 de minute, timp în care se potrivește gustul mâncării cu sare și piper. la final se adaugă și verdeață tocată.

Citește și: Fasole bătută cu sos de ceapă călită. Rețetă tradițională românească

Cum se prepară crispy din piele de pui

Pielea de pui se așază într-o tavă pe hârtie de copt și se presară sare peste ea. Deasupra se așază o altă hârtie de copt și o altă tavă pentru a se presa pielea de pui și a nu se deforma în timpul tratamentului termic. Se pune la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. Se procedează ca și cu feliile de bacon.

Citește și: Nuggets de pui cu sos de iaurt. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 9 iunie 2022

După ce pielea de pui este coaptă și foarte crocantă, se toacă mărunt. Se va presăra deasupra mâncării de fasole în timpul servirii. Tot în timpul servirii se mai adaugă deasupra mâncării de fasole și din uleiul aromat cu usturoi.

Citește și: Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza, în ediția din 21 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Coaste de porc cu sos barbeque. Rețeta lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 20 iunie 2022... Piept de pui cu lămâie și țelină apio. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 21 iunie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x