Antena Căutare

Se reintroduc trenurile directe București-Giurgiu! 19 ani a durat ca totul să devină din nou posibil

Trenurile CFR Călători revin pe ruta directă București – Giurgiu și retur. Iată cât durează o călătorie și câte trenuri sunt disponibile în fiecare zi!

Se reintroduc trenurile directe București-Giurgiu! Galerie
Se reintroduc trenurile directe București-Giurgiu! | Shutterstock.com

Pentru prima dată în ultimii 19 ani, trenurile vor circula direct de la București la Giugiu fără să mai facă ocol pe la Videle.

Iată cât va dura călătoria și câte trenuri vor circula în fiecare zi!

Citește și: Transalpina se deschide pe 1 iunie! Obiective turistice pentru șoferi

Se reintroduc trenurile directe București-Giurgiu!

Articolul continuă după reclamă

Astăzi a fost ultima zi în care cei care au călătorit de la București la Giurgiu și invers au circulat deviat pe la Videle.

Acest ocol avea loc în ultimii 19 ani din cauza podului de la Grădiștea care s-a prăbușit în timpul inundațiilor din anul 2005.

Acum, la distanță de aproape două decenii, călătorii se vor putea bucura de o rută directă din capitala României la Giurgiu fără să mai facă un ocol, câștigând o perioadă de timp considerabilă, datorită construcției noului pod de la Grădiștea.

Astfel, începând de mâine, 1 iunie 2024, circulația va fi deschisă, ca urmare a reconstruirii podului peste Argeș care are o structură de aproximativ 1,2 kilometri.

În fiecare zi vor circula 7 trenuri pe sens, iar călătoria va dura aproximativ 2 ore - 2 ore și jumătate.

Trenurile vor staționa aproximativ 10 minute și în gara Progresu de lângă București, chiar înainte de a începe drumul direct către Giurgiu.

Operatorul celor șapte perechi de trenuri este CFR Călători.

Citește și: Biletele de tren care pot fi cumpărate și prin SMS. Ce anunț important a făcut CFR Călători

Anunțul a fost făcut și pe pagina oficială de Facebook CFR Călători.

„Din 1 iunie 2024 se va redeschide traficul feroviar pe ruta directă București Nord - Gara Progresu - Grădiștea - Giurgiu și retur.

CFR Călători va opera zilnic pe această rută cu șapte perechi de trenuri Regio (R).” se arată în postare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu toți internauții au văzut cu ochi buni această veste, o mare parte dintre ei fiind nemulțumiți de lucrurile care se vor putea întâmpla în perioada următoare.

„A fost nevoie de 19 ani să se refacă un pod și să se redeschidă circulația pentru ca într-un viitor necunoscut să fie iar închisă linia ca să reabilitați și restul de linie rămasă nemodernizată! Numai în România se poate întâmpla asta!” a spus un cetățean dezamăgit.

Reprezentanții i-au răspuns la mesaj, specificând următoarele:

„CFR Călători este operatorul național feroviar de călători, administratorul infrastructurii - CFR SA este compania care are ca obiect de activitate repararea și modernizarea infrastructurii feroviare.”

Tot în această idee a mai intervenit un internaut:

„Este adevărat că linia ferată respectivă este ne-electrificată și peste doi ani , aproximativ, se va închide pt a se realiza această electrificare?... dacă da atunci care este cel care cheltuie fără cap banii publici și nu a întreprins această măsură până să se fi dat în folosință linia ferată?”

Răspunsul oferit de CFR Călători a fost:

„detalii pe această temă vă rugăm să solicitați la managerul infrastructurii feorivare - CFR SA sau la Autoritatea pentru Reforma Feroviară (ARF). CFR Călători, în calitate de operator de transport, are ca obiect doar operarea de trenuri, nu și efectuarea de lucrări la linie (reconstrucție, electrificare etc).

Citește și: Noi reguli pentru șoferii care vor să plece în Grecia cu mașina! Reglementările au intrat deja în vigoare

Au fost deblocate 2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță. Marcel Ciolacu: „este a treia decizie sim... Câți bani primește un român care culege sparanghel în Germania. Suma nu este deloc mică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 2 iulie 2024. Delia și Liviu au împlinit trei luni de relație! Doamna Viorica le-a oferit un moment emoționant
Mireasa sezonul 9, 2 iulie 2024. Delia și Liviu au împlinit trei luni de relație! Doamna Viorica le-a oferit un moment emoționant Marti, 02.07.2024, 16:57
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x