Antena Căutare

Șerpi, canguri, alpacale și alte animale exotice au fost descoperite în mai multe locuințe din Iași. Garda de Mediu a intervenit

Polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu au descoperit o serie de animale protejate de lege pentru care este interzisă deținerea în captivitate. Iată ce au transmis oficialii!

Serpi, canguri, alpacale și alte animale exotice au fost descoperite în mai multe locuințe din Iași. | Observator News

În urma unor controale amănunțilte la o serie de locuințe din Iași s-a sesizat faptul că cetățenii creșteau mai multe animale sălbatice și exotice pentru care nu aveau drept, printre care se regăseau și specii protejate de lege.

Comisarii Gărzii de Mediu și polițiștii care au destins în locuințe au rămas uimiții de exemplarele pe care au putut să le descopere.

Citește și: Vietatea ciudată care i-a panicat pe localnici. A fost găsită pe plajă și toți au crezut că e de pe altă lume. Ce e

Iată ce spun oamenii legii și de ce nu este legal ca astfel de animale să fie crescute în casă!

Articolul continuă după reclamă

Un bărbat creștea șerpi, canguri, alpacale și alte animale exotice în propriile locuințe

Cetățenii din Iași creșteau animale sălbatice, păsări exotice, dar și câteva specii pe cale de dispariție.

Controalele au avut loc în perioada 12 septembrie - 7 octombrie anul curent, iar Garda de Mediu Iași și Poliția Lețcani au găsit la fața locului: canguri, șerpi, șopârle, varani, păsări exotice și veverițe.

Animalele erau crescute de mai multe persoane din județ, care în cele din urmă au fost amendate după ce vecinii au făcut sesizări la poliție cu privire la infracțiunile comise.

„În perioada 12.09.2024 – 07.10.2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Iași și cu sprijinul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au realizat activități specifice de control cu privire la deținerea speciilor de animale protejate de lege, la domiciliile mai multor persoane fizice despre care existau date că au preocupări în acest sens.

Citește și: Creatura cu membre „lungi” și ochi „metalici”, descoperită pe un traseu forestier. Este o specie nouă, anunță experții

Cu acest prilej, s-a stabilit că persoanele vizate dețin mai multe animale, precum păsări exotice, exemplare de alpaca, veverițe, canguri, șerpi, șopârle și varani.

Pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri legale conform competențelor, de către organele de control.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc faptul că acțiunile întreprinse pentru comercializarea, deținerea, transportul sau schimburile în orice scop a animalelor ce aparțin anumitor specii de animale autohtone protejate de lege, pot reprezenta infracțiuni și se pedepsesc conform legislației în vigoare.

Astfel, conform normelor aplicabile în domeniu, sunt interzise: orice formă de recoltare, capturare, ucidere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural; perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație; deteriorarea sau distrugerea cuiburilor din natură” este mesajul pe care l-a transmis IPJ Iaşi cu privire la situația prezentată în articol.

Citește și: A vrut să se pregătească de somn, însă o creatură care stătea pe tavan i-a dat planurile peste cap: „sună poliția, sună pompierii”

Animalele protejate de lege sunt interzise pentru deținerea în captivitate tocmai pentru a le proteja și pentru a preveni scăderea populației lor.

Animalele sălbatice protejate au anumite comportamentale specifice și nevoi ecologice care nu pot fi îndeplinite în mediul domestic. O mare parte dintre acestea au nevoie de habitate mari, interacțiuni sociale specifice și de condiții de mediu pe care un spațiu domestic nu le poate oferi.

De ceme mai multe ori, animalele exotice și sălbatice ținute în captivitate ajung foarte ușor să se îmbolnăvească de la stres sau chiar să moară destul de repede.

Când intră pensia pe card în octombrie 2024. Anunțul făcut de Ministrul Muncii... Spoofed, o nouă metodă de fraudă care face victime în România. Ce este și cum acționează hoții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x