Antena Căutare

Cu soluția Consum Carburant ai acces în timp real la date despre variația nivelului din rezervor

Nevoia de a reduce costurile asociate consumului de combustibil și de a menține eficiența afacerii a devenit una dintre cerințele esențiale pentru o dezvoltare prosperă. Consumul de combustibil are o influență directă asupra profitabilității unei afaceri și impune un efort de monitorizare cuprinzător bazat pe un control strict.

Cu soluția Consum Carburant ai acces în timp real  la date despre variația nivelului din rezervor Galerie
Auto

Monitorizarea consumului de carburant este una dintre cele mai importante acțiuni pentru orice companie de transport, deoarece combustibilul reprezintă o parte semnificativă a costurilor. În medie, cheltuielile generate constituie până la 30-35% din costurile de exploatare ale unei flote.

Atunci când nu există control, apare întotdeauna riscul cheltuielilor excesive și chiar al sustragerii de combustibil. Fără cunoștințe despre consumul real de carburant, este dificil să planifici și să evaluezi eficiența unei companii. Utilizarea de software și hardware de înaltă calitate este esențială pentru a obține date exacte privind consumul de combustibil și pentru a putea lua decizii privind gestionarea flotei.

Deseori managerii de flote au doar o idee generală despre consumul real de carburant. Aceștia se confruntă cu sustragerea de combustibil în timpul funcționării vehiculului sau a staționării, dar și cu pierderi survenite în urma perioadelor lungi de timp în care utilajele staționează cu motorul pornit. Cel mai mare procent de utilizare necorespunzătoare a carburantului apare la utilaje de construcții, la cele agricole și alte utilaje, în care combustibilul este contabilizat în funcție de timpul de funcționare a motorului.

Monitorizarea consumului prin detectarea nivelului de combustibil și a schimbării cantității dintr-un rezervor

Calculul consumului de carburant presupune utilizarea datelor transmise de senzorul de nivel de combustibil instalat în rezervor. Senzorul de combustibil (sau sonda litrometrică) este un dispozitiv conceput pentru a face măsurători precise ale nivelului de carburant din rezervoarele vehiculului.

Acesta este parte integrată a soluției Consum Carburant din portofoliul TrackGPS și se conectează la dispozitivul de urmărire prin GPS. Senzorul oferă date care indică nivelul curent de combustibil și detectează umplerea rezervorului, dar și cantitatea de combustibil evacuată.

Această metodă oferă date cu o precizie de până la 95%, iar cu toate acestea, pentru a atinge acest nivel de precizie, sonda litrometrică trebuie instalată și calibrată corect. Din acest motiv, TrackGPS realizează instalarea și configurarea cu ajutorul echipei proprii de specialiști tehnicieni, oriunde în țară.

Alături de date exacte privind nivelul combustibilului, soluția Consum Carburant oferită de TrackGPS are o serie de avantaje

Printre cele mai importante avantaje se numără:

  • Evidența permanentă a nivelului de combustibil din rezervor
  • Monitorizarea alimentărilor în timp real
  • Reducerea cheltuielilor totale a carburantului
  • Reducerea cu până la 25% a combustibilului consumat
  • Prevenirea și detectarea pierderilor și a sustragerilor
  • Identificarea problemelor care stau la baza consumului excesiv
  • Date despre nivelul de combustibil pentru o anumită perioadă de timp
  • Grafice de consum ușor de citit direct în platforma web sau în aplicația mobilă
  • Menținerea unui raport permanent între alimentări și consum

Monitorizarea consumului de combustibil în parcurile auto oferă beneficii economice din mai multe surse în același timp

Managerul de flotă poate monitoriza informațiile despre consumul de combustibil utilizând platforma de Fleet Management, poate supraveghea de la distanță starea vehiculului și poate lua decizii de business luând în considerare condițiile reale de funcționare.

Implementarea unui sistem de control al consumului de combustibil oferă administratorului parcului de vehicule un avantaj economic multidirecțional prin:

  • Creșterea performanței flotei
  • Economie semnificativă a consumului de carburant și cheltuieli reduse
  • Timp de nefuncționare redus și performanță sporită în cazul utilajelor
  • Posibilitatea de a recalcula cotele de consum de combustibil pentru fiecare utilaj în parte
  • Monitorizare de înaltă precizie a realimentărilor și sustragerilor de combustibil din rezervor
  • Posibilitatea introducerii unui sistem de plată bazat pe performanță pentru munca efectiv efectuată

Monitorizarea eficientă a consumului de carburant este imposibilă fără echipamente adecvate. Senzorii de nivel de combustibil au o gamă largă de funcționalități și sunt cunoscuți pentru a fi mai preciși decât consumul raportat de computerul de bord al mașinii. Soluția Consum Carburant oferită de TrackGPS ajută managerul flotei să excludă utilizarea necorespunzătoare a carburantului prin datele transmise.

Vrei să afli cum poți gestiona eficient consumul de carburant și cum poți să reduci combustibilul utilizat cu până la 25% cu ajutorul acestei soluții dedicate? Configurează serviciul care ți se potrivește!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x