Antena Căutare

Cum se pregătesc românii pentru un viitor cu mașini electrice

Europenii se pregătesc de o trecere masivă și definitivă de la autoturismele cu motor pe benzină sau motorină la mașinile 100% electrice. România pare să se alinieze standardelor, tot mai mulți fiind interesați de avantajele achiziționării unui astfel de vehicul. Deși prețul ridicat ar putea fi descurajator, investițiile ulterioare par să amortizeze investiția inițială. Cum e să te plimbi 250 de kilometri cu doar 8 lei?

Cum se pregătesc românii pentru un viitor cu mașini electrice
BMW i3, cea mai vândută mașină 100% electrică în România | Top Gear

Deși prețul mare îi ține încă departe pe români de mașinile electrice, avantajele unui astfel de autoturism, cum ar fi "consumul" extrem de mic și o autonomie ce ajunge si până la 400 de kiloemetri, par să fie tot mai multe. Pentru moment, în România au apărut tot mai multe mașini hibrid, acesta fiind primul pas pentru un viitor 100% electric pe șosele.

8 lei un "plin" la priză

Prețul de achiziție a unei mașini electrice pare să fie amortizat de cheltuielile ulterioare. Pentru un BMW i3, un șofer a plătit 8 lei pentru un "plin" la priză și după ce a parcurs 193 de kiloemtri, computerul de bord mai afișa o autonomie de înca 69 de kilometri.

10.000 de euro, tichet Rabla pentru o mașină electrică

Prima de la stat, în România, pentru achiziționarea unui autoturism electric e cea mai mare din regiunea de est a Europei și ajunge la 10.000 de euro.

Potrivit Ministerului Mediului, din 2019, tichetul pentru achiziţionarea unei maşini electrice valoarează aproape 10.000 euro, dublu faţă de până acum, astfel încât românii, atât ca persoane fizice, cât și companiile să fie încurajați să-și schimbe flotele și să investească în mașini electrice.

Ce variante de mașini electrice există pe piața din România

BMW i3, Volkswagen E-Golf sau un Renaut Zoe sunt doar câteva variante pentru cei care caută să-și ia un astfel de autoturism, 100% electric.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prețul unui Volkswagen E-Golf, în schimb, ajunge la aproximativ 36.000 de euro.

Câte mașini electrice au cumpărat românii până în prezent

În 2018, primul an în care constructorii auto au pătruns în România cu modele 100% electrice, s-au vândut 51 de autoturisme, cele mai multe fiind BMW i3, urmat de Volkswagen E-Golf, cu 10 maşini vândute, iar pe locul trei Renault Zoe.

Primele ninsori în România. Ce amenzi riști dacă nu ai cauciucuri de iarnă... Sindicatele europene sunt foarte îngrijorate de perspectiva locurilor de muncă, în cazul fuziunii dintre PSA şi Fiat Chr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x