Antena Căutare

Drive test / Nissan Navara, salahorul catalan

Noul Navara este un adevarat cal de povara, in conditii de drum extrem de grele.

Nissan Navara si-a schimbat infatisarea in 2010, la fel ca si Pathfinder. Cele doua nu sint siameze, dar s-au nascut amindoua la Barcelona.

Navara e un pick-up cu calitati de off-roader, iar Pathfinder este tot un off-roader, dar platforma si cele mai multe dintre specificatii sint identice. Chiar si motorul este acelasi: 2.5 dCi, 190 CP, 450 Nm, cutie manuala in 6 trepte. Japonezii au umblat la putere, astfel ca, fata de modelul anterior, propulsorul are 19 cai- putere in plus.

Motorul 2.5 dCi este common rail si are un sistem de injectie directa, puterea si cuplul avind o crestere de 11%. In afara performantelor imbunatatite, niponii au umblat si la consumul acestui propulsor, unul mai mic fata de vechiul Navara. Daca in cartea tehnica consumul mixt indica 8,5 litri/100 km, in realitate, acesta nu depaseste 10 l/100 km, cu tot cu aglomeratia urbana.

Combinatia motor-cutie de viteza este reusita. Cutia, manuala in 6 trepte, este scurta si precisa. Navara are un pic de ruliu, dar nu este o masina pentru autostrazi. Se simte ca pestele in apa pe terenurile accidentate. Comutatorul pentru tractiune are trei pozitii: tractiune fata, integrala si 4x4 cu reductor.
Rezista la socuri, absoarbe fara problema denivelarile. Cind da de greu, se cupleaza reductorul si lucrurile revin la normal.

Plusuri: Poate cara si un ATV
Nissan Navara poate sa transporte orice, chiar si un ATV, avind cel mai bun spatiu de incarcare din segmentul sau. Varianta "Double Cab" cu 4 usi ofera confort de buna calitate chiar si pentru 5 persoane. Versiunea "King Cab" are insa un spatiu de incarcare al benei mai lung, 2,9 metri patrati.

Exista si sistemul C-Channel, unic in segmentul sau. Acesta permite ancorarea incarcaturii. La interior, noul Navara abunda de spatii de depozitare. Plansa de bord si consola au fost redesenate, iar materiale folosite sint superioare celor folosite la modelul anterior.

La capitolul tehnologie, Navara ofera optional sistem GPS cu touchscreen, sistem Bluetooth, conexiuni Aux, USB si iPod.


Minusuri: Fara adulti in "King Cab"
Nissan Navara este disponibil in doua versiuni. "King Cab" este o cabina cu 4 locuri, dar cele de pe bancheta din spate sint destinate copiilor. Poate fi vorba si de adulti, dar e obligatoriu ca distanta sa fie scurta. La capitolul design, Navara nu exceleaza. Acelasi stil rece si sobru, nimic atragator. Totusi este un pick-up, iar aspectul conteaza mai putin.

CITESTE mai multe in Gazeta Sporturilor

Audi Q7, un monstru pe roti... VIDEO! Noul Audi A7, o combinatie exploziva de stil, agresivitate si utilitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x