Antena Căutare

Duelul cailor putere în vârf de munte

Spectacol la a treia etapă din Campionatul Național de Drift care a avut loc pe TransRarău, la o altitudine de peste 1500 de metri. 33 de piloți s-au înscris la startul rundei montane de drift, dintre care 16 au concurat la Clasa Pro, confruntarea cailor putere având loc pe DJ 175B, în localitatea Pojorâta, Suceava.

Duelul cailor putere în vârf de munte Galerie
Duelul cailor putere în vârf de munte

Evenimentul este deja o tradiţie pentru driftul autohton, în ultimii ani competiţia atrăgând zeci de mii de spectatori din toată ţara.

Competiția a avut participare internațională și în acest an, bulgarii Ivan Ivanov, Danko Dimitrov și Plamen Angelov fiind pe lista de înscrieri. Etapa s-a desfășurat sub denumirea de “Către Viziunea Zero”, iar spectaculosul nu a lipsit, primii clasați de la ambele clase duelându-se pe traseul montan.

ATVRom și-a făcut simțită prezența prin delerul local ATVRom Bucovina și prin sponsorizarea pilotului local Bogdan Pădurariu, care a avut o misiune dificilă în weekend. ”A mai trecut un weekend foarte greu de digerat pentru mine. Se pare că această etapă, deși este cea de casă, nu se prea potrivește cu mașina. Aici, inițierea este tot secretul și este una din cele mai dificile din tot campionatul. Dacă mergi puțin prea încet ajungi pe interior și ai parte de zero puncte, iar dacă ai viteză prea mare, mai mult ca sigur vei izbi parapeții și toate astea se schimbă mult în funcție de momentul zilei sau de presiunea în pneuri...” Pădurariu consideră că și-a găsit greu ritmul, calificându-se abia pe locul 10. ”Sâmbătă nu prea mi-a ieșit, m-am calificat abia pe locul 10, cu mari emoții și astfel mi-am făcut rost de un tandem cu Claudiu Adam, liderul campionatului și cel mai în formă pilot de până acum. Știam că șansele mele sunt destul de mici, pentru că mașina lui este foarte rapidă așa că, după câteva ture bune cu presiune mică în pneuri în antrenamentele de dimineață, am decis sa folosesc acest setup și cu el. Din păcate a fost o decizie nefericită pentru că în ambele run-uri cu el am greșit inițierea și totul s-a terminat pentru mine”.

Pe lângă competiția în sine, etapa montană de pe TransRarău a avut și un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește condusul defensiv.

ATVRom, cel mai mare lanț de magazine pentru vehicule powersports din România, susține sportivii autohtoni, dar și evenimentele de profil. KTM, Husqvarna, GASGAS, CFMOTO sunt câteva dintre brandurile distribuite alături de care reușim să ne clasăm în fruntea clasamentelor la cele mai importante concursuri naționale și internaționale.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x