Căutare Live

Lovitură pentru șoferi! Se SCUMPESC carburanți! În mai multe orașe și benzinării au loc proteste. Care vor fi prețurile

Acest weekend a fost marcat de creșteri dureroase la prețul carburanților! Mulți șoferi au protestat decizia scumpirii carburanților, blocând benzinării și autostrada E-79.

În şapte oraşe bulgare au avut loc manifestaţii împotriva creşterii preţurilor la carburanţi, în acest weekend, fapt resimţit dureros de această ţară, a anunţat postul de radio public BNR, citat de AFP.

Circa 200 de manifestanţi au blocat duminică timp de o oră autostrada E-79 între Bulgaria şi Grecia, în dreptul localităţii Simitli (sud-vest). La Yambol (sud-est), manifestanţi care agitau drapele negre au protestat în benzinării, blocând ulterior o autostradă, scrie Agerpres.

Defilări de vehicule, ca urmare a apelurilor lansate pe reţelele de socializare, au avut loc de asemenea sâmbătă în trei oraşe, între care Montana, în nord-vest, regiunea cea mai săracă din UE, unde sunt cele mai ridicate preţuri la carburanţi, potrivit distribuitorilor, care explică aceasta printr-o infrastructură subdezvoltată.

"Preţul la petrolul brut pe pieţele internaţionale a crescut cu 17% din august până la sfârşitul lunii octombrie", în timp ce preţurile la carburanţi au crescut în Bulgaria cu aproape 5%, ca în toată Uniunea Europeană", explică Svetoslav Bencev, expert la Asociaţia distribuitorilor de petrol şi gaze.

El afirmă că evoluţia preţurilor va depinde de efectul, începând din 4 noiembrie, al sancţiunilor impuse de SUA Iranului, precum şi de reacţia Arabiei Saudite.

Manifestanţi intervievaţi de postul citat de radio au apreciat totuşi că preţurile carburanţilor, în prezent de 1,2 euro pentru 1 litru în medie la diesel şi 1,19 euro/l pentru benzină ar trebui să ţină cont de nivelul de trai din Bulgaria, unde salariul mediu brut se ridică 575 de euro.

Ministrul de finanţe bulgar, Vladislav Goranov, a declarat vineri că taxele la carburanţi în Bulgaria sunt "cele mai mici din UE".

Totuşi, partidul de opoziţie "Bulgaria democrată" a informat, bazându-se pe un studiu, că preţul brut la carburanţi este mai ridicat în Bulgaria decât în cinci ţări ale UE, între care Belgia şi Marea Britanie

Pe pieţele mondiale, preţul petrolului a culminat la începutul lunii octombrie cu cel mai înalt nivel din ultimii doi ani şi jumătate, cu 85 de dolari la barilul de Brent, şi ar urma să continue să crească, odată cu intrarea în vigoare luni a noilor sancţiuni americane împotriva cumpărătorilor de petrol Iranian

Sursă:Capital

Scandal imens în rândul șoferilor români! Mii de șoferi riscă dosar penal și daune uriașe fiind victimele unor firme de ... Noul model Dacia Duster Pick-up i-a CUCERIT pe francezi! Cu ce dotari impresionante vine și de unde il pot achizitiona r...
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2022. Vărsătorii trebuie să fie atenți la secretele pe care le împărtășesc cu ceilalți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 202 vine cu sfaturi pentru nativii din zodia Vărsătorului....
Parteneri
Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. Cum a reușit producția să ocupe poziții fruntașe în preferințele cinefililor
Catine.ro
Ultimele știri
x