Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Modificări legislative din ianuarie 2020! Ce este obligat polițistul să facă dacă te oprește pe stradă

Conform noilor prevederi anunțate de reprezentanții Poliției Române, organele de ordine sunt obligate să își facă cunoscută calitatea în conformitate cu anumite reguli.

Ce este obligat polițistul să facă dacă te oprește pe stradă

Indiferent dacă polițiștii te opresc pe stradă (fie dacă sunt în uniformă, fie dacă sunt civili) ei au îndatorirea de a se prezenta celui pe care îl opresc, după cum urmează: nume, prenume, unitatea de poliție din care face parte. Totodată organele de lege sunt obligate să arate atât legitimația de serviciu, cât și a insignei.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul este obligat să își facă, în prealabil, cunoscută calitatea, astfel:
– dacă este în uniformă, prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui, precum și a unității de poliție din care face parte;
– dacă este în ținută civilă, prin prezentarea verbală a numelui, prenumelui și a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.
Prin excepție, atunci când siguranța polițistului sau rezultatul intervenției ar putea fi periclitate, polițistul își face cunoscută calitatea imediat ce acest lucru este posibil. În acest caz, intervenția polițistului se face prin anunțare: ,,Poliția!”
#PolițiaRomână”
, este mesajul postat pe Facebook de Poliția Română.

După anunțul făcut de Poliția română, nu au întârziat să apară nici primle comenatrii de la internauți. Unii români se amuză sau, alții, deopotrivă, se arată uimiți și transmis că aceste reglementări nu sunt intru-totul recente.


„Mă uimiți cu aceste reglementări! Eu am absolvit scoala de poliție în 1994 și exact la fel am fost instruit să mă prezint sau să mă legitimez! Care este noutatea?”, comnetează un internaut pe pagina de Facebook a Poliției Române.

(sursa: impact.ro)

Recomandari