Antena Căutare

Nu mai poți scăpa de Radarul rutier! Amenzile vor curge, după ce "metoda de fentare" a șoferilor a picat. Adio, contestații!

Erorile maxime de măsurare ale aparatelor radar sunt relevante doar când respectivul aparat e verificat și omologat de autorități, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) care a apărut recent în Monitorul Oficial.

Erorile maxime de măsurare ale aparatelor radar sunt relevante doar când respectivul aparat e verificat și omologat de autorități, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) care a apărut recent în Monitorul Oficial.

Astfel, șoferii nu se pot folosi de ele pentru a contesta sancțiunile pentru depășirea limitelor de viteză. Marja de eroare legală nu e relevantă la momentul constatării contravenției rutiere.

"(...) erorile maxime tolerate pentru măsurarea vitezei sunt cerinţe metrologice aplicabile numai în procedura de atestare a unui cinemometru de către entităţile (...), respectiv doar la momentul verificării şi omologării aparatului", au decis judecătorii Curții în legătură cu interpretarea și aplicarea unor dispoziții din Ordinul directorul general al Biroului Român de Metrologie Legală nr. 301/2005 (norma de metrologie referitoare la măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor).

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 423 și devine obligatorie pentru toate instanțele de judecată ce se vor confrunta cu astfel de spețe pe viitor.

Atenție la noua legislație! Ai obiecte agățate la parbriz? S-ar putea să te trezești cu o amendă usturătoare... Alertă pe șoselele din România! 8.000 de șoferi au fost amenzi pentru greșeala asta! 500 de permise reținute!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x