Antena Căutare

Opel se imprieteneste cu mediul

Germanii nu incep sa planteze copaci, ci se fac utili prin adoptarea sistemului Start/Stop, pe Corsa si Agila.



Pentru inceput, motorizarile 1.3 CDTI de pe Corsa si 1.2 I, aflata in echiparea lui Agila, vor primi sistemul care opreste motorul atunci cand masina este scoasa din viteze si il porneste la plecarea de pe loc, odata cu cuplarea treptei I. Aplicatia este gandita pentru opririle la semafor sau la barierele de cale ferata, iar economia realizata in mediul urban ajunge la 0,5 litri.

2010/06/25//67866-eco.jpg

Pe langa aceasta, tehnologia ecoFLEX cuprinde bateria speciala Absorbent Glass Mat, sistemul de management al acumulatorului si al motorului, precum si o pompa de apa suplimentara, ce va mentine habitaclul cald, atunci cand motorul este oprit.

Avantajul sistemului dezvoltat pentru Corsa si Agila este dat de faptul ca, in timp ce motorul este oprit, climatizarea, servodirectia si ABS-ul raman active. Atunci cand se doreste, sistemul Start/Stop poate fi decuplat, cu ajutorul unui buton aflat pe consola centrala.

Totusi, inainte de a face asta, ai face bine sa te gandesti la consumul de doar 4,8 litri, obtinut in modul ECO. Opel va aduce sistemul pe toata gama, pana la sfarsitul anului 2011, iar urmatorul model vizat este Astra. Daca ai ramas marcat de desenele animate cu Captain Planet si esti dispus sa induri ironiile legate de motorul tau care se tot opreste, poti sa incerci sistemul celor de la Opel.

sursa: Top Gear

Spaima soselelor: E900, un Nissan GT-R de 900 CP!... Vezi cum arata un Mercedes SLS AMG tunat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x