Antena Căutare

Premiera! Mazda Takeri: De la "Zoom-zoom", la KODO

Mazda Motor Corporation a confirmat ca va prezenta, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Tokyo, conceptul Takeri. Masina, un sedan de clasa medie, prefigureaza trecerea de la filozofia de design "Zoom-Zoom", la cea denumita "KODO" (sufletul miscarii, n.r.), in cazul viitoarei generatii Mazda 6.

Conceptul Takeri afiseaza, in toata splendoarea sa, noul limbaj de design al Mazda, KODO, si duce la un nou nivel stilul viitoarelor modele.

"Laboratorul de clonare" al japonezilor a reusit sa grefeze perfect liniile exersate de noul SUV CX-5 pe structura de sedan, dand nastere unei arhitecturi extrem de agresive si, in acelasi timp, expresive. Calandrul impozant, in cinci puncte, este incadrat perfect de blocurile optice fusiforme si puternic plonjate pe aripi, in timp ce profilul aduce cu cel am actualei generatii Mazda 6, lucrate putin la sala de forta.

Sub "carapacea" futurista a lui Takeri se ascund tehnologii de ultima ora, precum SKYACTIV, ceea ce inseamna ca vorbim despre un sasiu si componente usoare, asezonate cu motoare performante.

De asemenea, conceptul este dotat cu un sistem de recuperare a energiei la franare, ce transforma energia cinetica in electricitate, in timpul franarii, si o stocheaza, folosind-o ulterior pentru a alimenta sistemul electric al automobilului. Astfel se reduce incarcarea motorului si se economiseste combustibil. Acest sistem, in combinatie cu noul motor diesel SKYACTIV-D, Mazda i-stop si noul sasiu usor si aerodinamic, permite modelului Takeri sa obtina o economie de combustibil foarte buna in conditii de performante dinamice si confort ridicat.

Daca Takeri se va metamorfoza in noua Mazda 6, paleta de motorizari va include, aproape sigur, propulsoarele SKYACTIV-G 2.0 (benzina) si SKYACTIV-D 2.2 (diesel).

1000 de cai putere pentru Nissan GT-R... Preturile la carburanti in Romania, printre cele mai mici din UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x