- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Începe iar Programul rabla 2018 de mâine, 14 septembrie. Află care sunt regulile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a beneficia de Programul rabla și Programul rabla plus.
În primul rând, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei. Această se acordă în funcție de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al mașinii noi, în regim de funcționare mixt. Mai exact, nu trebuie să depășească 130 de grame de dioxid de carbon pe km.
La prima de casare se poate adaugă un ecobonus, în următoarele condiții:
- la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt, se acordă un ecobonus în valoare de 1.000 lei;
- la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, se acordă un ecobonus în valoare de 1.700 lei.
Ecobonusurile se pot cumula dacă mașînă îndeplinește ambele condiții, ceea ce înseamnă că suma maximă pe care o poate obține un proprietar de autovehicul la achiziția unuia nou, după casarea celui vechi, este de 9.200 de lei.
Atenție: cantitatea de emisii de CO2/km în regim de funcționare mixt este cea înscrisă în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.
Pentru a obține prima de casare, mașinile scoase din circulație trebuie să aibă o vechime de cel puțîn opt ani, adică să fi fost înmatriculate inițial în România înainte de 1 ianuarie 2011.
Beneficiază de prima de casare proprietarul persoană fizică ce îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) are domiciliul sau reședința în România;
b) nu are obligații de plata la bugetul local;
c) s-a înscris la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou, obținând notă de înscriere;
d) a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat și a obținut certificatul de distrugere;
e) a radiat din evidență circulației autovehiculul uzat și a obținut certificatul de radiere;
f) a prezentat producătorului validat dovadă distrugerii și a radierii din evidență circulației a autovehiculului uzat;
g) a achiziționat autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat notă de înscriere.
Practic, după ce se anunță perioada de înscriere, trebuie să te înregistrezi la un producător validat, apoi să predai mașină veche la un colector autorizat, radiată din circulație, apoi cu documentele prezentate anterior poți obține reducerea de maximum 9.200 de lei la achiziția unei mașini noi.
Noutăți
Nu se mai calculează nivelul de poluare la banc, în garaj, se calculează emsiile de carbon în mers. Şi de aici începe altă poveste, care s-ar putea să scoată unele mărci din Programul Rabla. Deci verificaţi! Altfel prima de casare rămâne aceeaşi, 6500 de lei la care se adaugă suplimentele de 1000 de lei sau 1700 de lei în funcţie de nivelul de poluare al maşinii.
Şi Rabla Plus merge înainte pentru cei care vor maşină electrică. Statul pune la bătaie până la 10 mii de euro, care să reprezinte însă mai puţin de jumătate din preţul maşinii. Anul acesta au fost cumpărate deja 21 de mii de maşini prin prima parte a Programului Rabla.
Sursă: ziare.com
„Aroganța supremă” pentru un român stabilit în Ungaria! Ce număr și-a pus la mașină. Mulți maghiari s-au uitat ciudat la... Atentie mare! O nouă metodă de atac asupra şoferilor face pagube pe drumurile din ţară! Dacă păţiţi asta, sunaţi imediat...