Căutare Live

Schimbările din CODUL RUTIER au fost aprobate! Sancțiuni mult mai drastice pentru șoferi: Cât vor scoate din buzunar pentru o amendă

Guvernul a aprobat modificările pentru noul Cod Rutier care presupune aplicarea unor sancțiuni mult mai drastice pentru șoferii prinși de polițiști că încalcă legea.

Guvernul a aprobat modificările pentru noul Cod Rutier care presupune aplicarea unor sancțiuni mult mai drastice pentru șoferii prinși de polițiști că încalcă legea.

De exemplu, potrivit wall-street.ro, codul rutier va avea sancțiuni pentru persoanele care circulă cu automobile a căror înmatriculare a fost suspendată. Mai precis, șoferii vor risca între nouă și 20 de puncte-amendă, adică, în prezent, o amendă între 1.305 și 2.900 de lei.

”România trebuie să aplice, începând cu dată de 20 mai 2018, prevederile Directivei 2014/46/UE, iar transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor europene presupune câteva modificări ale Codului Rutier (Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului 195/2002) pentru circulaţia pe drumurile publice”

Cele mai importante schimbări sunt:

Înmatricularea vehiculelor va putea fi suspendată (interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public) în următoarele cazuri:

- atunci când cumpărătorul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la dată dobândirii
- atunci când ITP-ul a expirat
Interdicţia de a circulă cu un vehicul va fi dată atunci când:
- maşinile nu corespund din punct de vedere tehnic
- maşinile nu au asigurare RCA
- maşinile au înmatricularea suspendată
- maşinile nu au ITP

Transmiterea dreptului de proprietate va presupune:

- datele noului proprietar vor trebui înscrise în evidenţele autorităţilor simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar în 90 de zile
- în 5 zile lucrătoare, organul fiscal care operează scoaterea autovehiculului din evidenţă fiscală a fostului proprietar va avea obligaţia de a notifica autorităţii competenţe înstrăinarea acestuia
- dacă noul proprietar nu solicită transcrierea în 90 de zile, înmatricularea vehiculului se suspendă de drept

Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri