Soferi, vi se pregateste ceva! O noua politie, alte amenzi

Din aceasta toamna, autovehiculele vor fi controlate in trafic de angajatii unei noi institutii: Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier. Potrivit unui proiect de Ordonanta a Guvernului. institutia se va infiinta prin reorganizarea Autoritatii Rutiere Romane, a Registrului Auto Roman si a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, urmand a functiona sub umbrela Ministerului Transporturilor.Inspectorii pot opri vehiculele, semnalizand regulamentar din pozitia statica, in acelasi mod ca si politistii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat in mers", se scrie in proiect, care mai prevede ca "in cazul unui control efectuat in trafic asupra unui vehicul rutier, inspectorii au dreptul sa patrunda atat in spatiul destinat conducatorului auto, cat si in spatiul destinat transportului rutier de marfuri si / sau persoane

Noua institutie va verifica, pe langa starea tehnica a masinii, si actele de transport, inclusiv dovada platii tarifului de utilizare a retelei de drumuri.

Noua institutie este independenta fata de orice structura juridica sau de autoritate de reglementare sau de siguranta rutiera. Inspectorii au dreptul sa imobilizeze vehiculul, sa ridice placutele de inmatriculare si documentele autovehiculului.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri