Căutare Live

Special pentru soferi: Informatii din trafic in timp real, cu Google Maps

Google a extins acoperirea serviciului de monitorizare si vizualizare in timp real a traficului rutier pentru Romania, Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru si Africa de Sud. Deocamdata insa, in Romania, doar Bucurestiul este acoperit 100%, pentru restul tarii nefiind disponibile date decat pentru autostrazi.

Concret, din fata calculatorului sau, mai util, cu ajutorul unui smartphone, oricine si in orice moment poate accesa Google Maps, seta optiunea "Trafic" si vizualiza in timp real cum se circula pe ruta dorita.

De asemenea, softul calculeaza si timpul estimativ necesar pentru a ajunge din punctul "A" in punctul "B" cu acuratete, pentru ca foloseste informatii referitoare la viteza de deplasare in zonele respective de la utilizatorii de Google Maps si smartphone-uri aflati deja in trafic. Prin urmare, cu cat exista mai multi utilizatori de Google Maps intr-o zona, cu atat informatiile despre trafic vor fi mai exacte.

Serviciul "Live Trafic" al Google foloseste o serie de informatii emise de terminalele cu GPS si/sau serviciul de Internet pornit ce ruleaza in trafic, pune cap la cap datele, face un fel de "medie" si trimite rezultatul in timp real tuturor celor conectati. Pe harta, traficul este reprezentat prin diferite culori, de la negru, pentru aglomerat, pana la rosu, pentru rapid.

Pentru a vedea cum functioneaza noul serviciu, A1.ro a facut o simulare, selectand zona Piata Universitatii. Google Maps "Live Trafic" ne-a aratat, in cateva secunde, ca intre Piata Universitatii si Piata Romana se circula bara la bara la aceasta ora si, de exemplu, ca de la Universitate spre Foisorul de Foc, pe Bulevardul Carol, este aglomerat pe banda de dus, dar se circula bine in sens invers.

VIDEO! Bucuresti: Lamborghini, in pana... "a prostului" sau tehnica?... Ce trebuie sa faci ca sofer pe canicula? Vezi recomandarile Politiei!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri