- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cine nu adoră clătitele? De la copii la adulți toată lumea le savurează cu o poftă incredibilă! Chiar dacă rețetele folosite rămân aceleași, după rețeta clasică, toată lumea continuă să le adore și nu dă semne că s-ar pictisi de gustul special și de textura fină caracteristice delicioaselor clătitelor.
Fiecare gospodină își are propriile trucuri pentru clătite doar ca acestea să să întindă suficient, dar în același timp să nu se rupă, să aibă o culoare anume și să se topească în gură.
Rețeta pe care am ți-oferim astăzi este poate una dintre cele mai simple, care poate să fie făcută și de gospodinele care se tem de munca grea pe care o presupun clătitele.
Vei avea nevoie de două sute de mililitri de lapte, de două ouă, de două linguri cu vârf cu făină, de două lingurițe de unt topit, de o lingură de zahăr, de un praf de sare.
Mod de preparare:
Pune într-un vas ouăle zahărul și sarea, amestecă-le până se omogenizează. Acum peste compoziția omogenă pune untul topit, și laptele. Adaugă făina și începe din ou să amesteci în așa fel încât să nu lași deloc cocoloașe.
Nu ai nevoie de unt sau de ulei pe care să îl pui pe fundul tigăii. Clătilele vor fi gata cât ai clipi, de aceea este recomandat să le ții pe foc doar cât să se rumenească pentru că altfel vei risca să rămâi cu ele arse.
Cum faci clătitele dacă nu ai lapte:
Vestea bună este aceea că dacă nu ai lapte poți folosi apă carbogazoasă, iar acest lucru face din clătite un preparat foarte flexibil. Și este important pentru femei să poată obține un rezultat bun cu cât mai puțin efort. Dacă nu ai suficiente sau chiar deloc ouă, iar poți folosi câte ai sau te poți lipsi de ele, doar că va trebui să te aștepți la o culoare a clătitelor mult mai palidă.
Cu ce umplutură le poți servi:
La fel de versatilă este și gama de umplutură pentru clătite. Poți să folosești fructe proastepe congelate sau din borcane pe care le-ai pus la păstrat peste iarnă. În acest fel vei obține clătite dulci care pot fi folosite în calitate de desert pentru o petrecere sau ca o mâncare de sine stătătoare la o masă obișnuită.
De asemenea dacă folosești de exemplu, ciuperci, sau brânză, vei obține niște clătite care sunt perfecte pe post de aperitiv rapid. În acest caz va trebui să reduci cantitatea de zahăr, dar și să pui pe tigaie clătitele duppă ce le-ai umplut.
O idee cel puțin interesată este aceea în care poți face un tort din clatite și usturoi sau tort de clatite cu nutella. Pentru aceste variante va fi nevoie să dai fiecare clătită cu un sos de usturoi/nutella și să pui foaie peste foaie, fix ca la un tort cu blat.
Poftă bună!
De Sfântul Dumitru se pune varză la murat! Cea mai bună rețetă de varză acră la butoi... Rețetă simplă de bomboane Rafaello făcute la noi acasă! 100% naturale...