Edilul Sectorului 6, Ciprian Cucu, a specificat, în cuprinsul mesajului, că amenajarea Parcului Lacul Morii a fost câștigată, prin concurs, de o echipă mixtă, formată din Belgia și România. Cum a descris edilul transfomarea pe care și-o propune proiectul pentru realizarea noului parc al viitorului.
Citește și: Cea mai mare plajă artificială din România se deschide în București. Cum va arăta și cum ajungi acolo
Care e suprafața din Parcul Lacul Morii care va trece prin spectaculoasa transformare și ce schimbări vor avea loc propriu-zis
Primarul Sectorului 6 a spus, în același mesaj postat pe Facebook, că zona care urmează să fie amenajată are o suprafață de 16,6 hectare, citat de fanatik.ro. Aceasta pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.
Proiectul va include spații de recreere, terenuri de sport, vegetație spectaculoasă, o mini-pădure urbană și chiar o plajă:
„Spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană, așa va arăta viitorul Parc Lacul Morii din Sectorul 6, în viziunea echipei de arhitecți care a câștigat concursul internațional de soluții. Ideile lor urmează să fie executate anul viitor”, scrie Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.
Echipa de arhitecți vrea tot mai mult spațiu verde în Parcul Lacul Morii. Edilul confirmă proiectul „deloc monoton”
Edilul a mai spus că echipa de arhitecți a propus o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar. Ciprian Cucu a mai spus că traseul pietonal va fi unul spectaculos, cu vegetație, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber:
„De-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber”, a spus acesta.
Insula Îngerilor va deveni punctul de atracție al parcului. Surprizele pentru cetățeni nu se opresc aici
Ciprian Ciucu a spus că Insula Îngerilor va fi punctul central de atracție al întregului parc:
„Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori. După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete”, a mai spus primarul Sectorului 6.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro
Ce se întâmplă cu Instagram? Conturile mai multor utilizatori au fost șterse...