Primarul va putea fi schimbat in aceleasi conditii in care a fost numit, adica tot de Consiliul General. Astfel, ori de cate ori primarul de sector nu actioneaza potrivit intereselor CGMB acesta risca sa-si piarda calitatea dobandita si sa revina la calitatea de consilier.
Falsa problema a economiei financiare a consiliilor
Politicienii spun ca se pune o falsa problema a economiilor realizate prin desfiintarea acestor consilii de sector si exceptarea alegerii primarilor de catre locuitorii sectorului. Practic, un consilier local bucurestean castiga in jur de 1.000 de euro pe an din participarea la sedintele de consiliu.
Fiecare consiliu are 27 de consilieri, iar in cele sase sectoare sunt 162 de consilieri. Suma platita pentru indemnizatii ar fi de aproximativ 162.000 de euro. Nici cheltuielile ocazionate de alegeri nu ar fi o pierdere prea mare, mai ales ca acestea se desfasoara concomitent cu cele pentru Consiliul General si pentru Primaria Generala. Consilierul liberal Ioan Gabriel Tanase sustine ca este de acord cu revizuirea unor competente ale primariilor de sector, dar in niciun caz forma propusa de PDL nu ar rezolva problemele administrative ale Bucurestiului. „Nu mi se pare normal ca toate deciziile sa fie centralizate, iar fondurile sa fie politizate si mai mult decat sunt in prezent la Consiliul General. Se da exemplu Sectorul 5, unde managementul primarului a facut ca sectorul sa nu aiba parte de o dezvoltare asa cum au avut alte sectoare, deoarece acolo este un consiliul slab, fara initiativa, iar primarul isi face de cap...", spune Ioan Gabriel Tanase.
Citeste articolul complet pe Financiarul.com