"Daca piata valutara, incepand din 17 mai pana in 21 mai, parea sa-i imprime leului o noua tendinta, de apreciere in raport cu euro, calmarea cursului s-a produs sub influenta unor informatii daca nu linistitoare cel putin cu un grad de pesimism ceva mai redus venite de la reuniunea G8. Luni insa bursa stirilor si-a schimbat trendul si pesimismul a revenit. Toate monedele din regiune au suferit noi deprecieri", a explicat Adrian Vasilescu.
"Socul s-a resimtit instantaneu. Euro s-a depreciat fata de dolar. In regiunea noastra, leul a sarit peste pragul de 4,45, iar zlotul, forintul si coroana s-au depreciat si mai mult. E inca o dovada ca riscurile externe sunt dintre cele mai mari si ca o declaratie, chiar si in conditiile in care fostul prim-ministru grec a introdus multi de daca, subliniind ca totusi scenariul divortului Greciei de euro «este putin probabil sa se materializeze», undele socului produs s-au derulat repede si pe spatii largi", a adaugat Vasilescu.
Cancelarul german il contrazice pe presedintele Frantei: Euroobligatiunile nu ar fi o solutie de crestere economica... Statul umfla buzunarele RCS & RDS...