Antena Căutare

Adrian Vasilescu: Leul cade din cauza "vestilor rele din Zona Euro"

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a declarat ca „deprecierea din ziua de 23 mai a fost cauzata, ca si in zilele de 8-16 mai, in principal de vestile rele venite din Zona Euro”.

"Daca piata valutara, incepand din 17 mai pana in 21 mai, parea sa-i imprime leului o noua tendinta, de apreciere in raport cu euro, calmarea cursului s-a produs sub influenta unor informatii daca nu linistitoare cel putin cu un grad de pesimism ceva mai redus venite de la reuniunea G8. Luni insa bursa stirilor si-a schimbat trendul si pesimismul a revenit. Toate monedele din regiune au suferit noi deprecieri", a explicat Adrian Vasilescu.

"Socul s-a resimtit instantaneu. Euro s-a depreciat fata de dolar. In regiunea noastra, leul a sarit peste pragul de 4,45, iar zlotul, forintul si coroana s-au depreciat si mai mult. E inca o dovada ca riscurile externe sunt dintre cele mai mari si ca o declaratie, chiar si in conditiile in care fostul prim-ministru grec a introdus multi de daca, subliniind ca totusi scenariul divortului Greciei de euro «este putin probabil sa se materializeze», undele socului produs s-au derulat repede si pe spatii largi", a adaugat Vasilescu.

Cancelarul german il contrazice pe presedintele Frantei: Euroobligatiunile nu ar fi o solutie de crestere economica... Statul umfla buzunarele RCS & RDS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x