Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

ANAF va fi obligat să ridice popririle în 24 de ore: "Pentru 1 leu restant, oamenii trebuiau să stea la ghișee, la cozi la bănci să-și poată folosi iar conturile"

Codul de Procedură Fiscală ar putea fi modificat, asta după ce tot mai mulți români s-au plâns că ANAF le-a pus popriri pe conturi și nu și-au mai putut folosi propriii bani. Au existat și români cărora pentru 1 leu datorie, Fiscul a blocat conturile, susține inițiatorul proiectului.

Popriri ANAF

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman va depune o propunere legislativă de modificare a Codului de Procedura Fiscală, prin care ANAF va avea obligația să ridice popririle pe conturi, de îndată, în situația în care contribuabilul și-a achitat datoria scadentă, notează alba24.ro.

” În calitate de deputat liberal depun mâine (n.r. luni, 13 ianuarie) la Parlamentul României, o propunere legislativă de modificare a Codului de Procedura Fiscală, prin care ANAF va avea obligația să ridice popririle pe conturi, de îndată, în situația în care contribuabilul și-a achitat datoria scadentă.

În guvernarea PSD, ANAF putea pune poprire pe toate sumele deținute în conturi de un contribuabil, iar stingerea debitului nu ducea automat la o solicitare din partea ANAF de a ridica poprirea.

Unui contribuabil, persoană fizică care avea un debit de 1 leu i se puteau bloca 100 de lei, iar cetățeanul trebuia să se prezinte la finanțe, să ridice dovada ca și-a stins datoria și să umble pe drumuri pe la bănci, să stea la cozi, o întreagă nebunie, să-și deblocheze cardurile.

O adevarata bătaie de joc și timp pierdut la ghișee. Ca să nu mai vorbim de firmele cărora le-a fost plătit întârziat returnarea de TVA, care erau în imposibilitate de plata, din cauza statului, nu din rea credință.

Proiectul de lege instituie obligativitatea ANAF, ca în termen de 24 de ore de la stingerea debitului, să solicite ridicarea popririi pentru conturile blocate.

Este un pas spre normalitate, un semn de respect la adresa contribuabilului care plateste taxe și impozite la bugetul de stat” a declarat Florin Roman întru-un comunicat de presă.