Antena Căutare

Angela Merkel: Criza datoriilor din UE nu se va rezolva dintr-o miscare. Va dura ani!

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit vineri despre reguli mai dure si actiuni mai clare pentru a combate criza financiara din Europa. Merkel a adaugat ca summit-ul de saptamana viitoare al UE este foarte important si va trebui sa impuna un nou set de reguli pentru economiile europene, conform Huffington Post.

„Criza europeana nu se va rezolva dintr-o miscare. Este un proces care va dura ani de zile", a declarat Merkel.

La doar o zi dupa ce presedintele francez Nicolas Sarkozy a vorbit despre un "nou tratat" care sa "refondeze Europa" pe baza unor propuneri franco-germane, liderii europeni par sa aiba mai mult control asupra crizei, la mai bine de doi ani de cand a acaparat Grecia.

Noul presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi refuza, cu doar cateva ore mai devreme, ca aceasta institutie sa joace rolul de ultim creditor al statelor din zona euro, dupa modelul Rezervei Federale a Statelor Unite, invocand ca argument respectarea tratatelor in vigoare.

Insistand in tot dicursul sau asupra necesitatii consolidarii cuplului franco-german, Sarkozy a anuntat ca o va primi luni, la Paris, pe Angela Merkel, cu scopul de a "avansa (impreuna) unele propuneri franco-germane pentru garantarea viitorului Europei".

"Franta militeaza impreuna cu Germania pentru un nou tratat european care sa refondeze si sa regandeasca organizarea Europei. Mai multe responsabilitati asumate in fata popoarelor de catre un adevarat Guvern economic, aceasta este viziunea noastra despre viitorul zonei euro si viitoarea reforma a tratatelor", a subliniat Nicolas Sarkozy in fata a aproximativ 5.000 de persoane, la Toulon (sud-est).

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Parintele monedei unice, Jacques Delors: "Euro a fost sortit esecului inca de la inceput"... Dizolvarea zonei euro ar prabusi moneda unica la 0,85 $...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x